Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

İzgaz’a şikayet yağmuru! Vatandaşlar yüksek faturalardan dertli

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) aldığı “karantina bölgeleri” için kıyasen fatura uygulaması kararına rağmen İzgaz abonelerine yüksek faturaların gelmesi İzgaz’a yoğun şikayetler gelmesine neden oldu.

7 Mayıs 2020 Saat: 16:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.567 kez okunmuştur

İzgaz’a şikayet yağmuru! Vatandaşlar yüksek faturalardan dertli
İzgaz’a şikayet yağmuru! Vatandaşlar yüksek faturalardan dertli

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) özellikle “karantina bölgeleri” için kıyasen fatura uygulaması geçilmesi yönünde karar aldı. Fakat karantina bölgesi dışındaki yerlerde elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri sayaçları okumaya ve abonelere gerçek tüketimlerine göre fatura düzenlemeyi sürdürüyor. 

İGDAŞ’A SORUŞTURMA

İstanbul’da ikamet eden doğalgaz abonelerinden gelen yüksek fatura şikayetlerini inceledi ve ilgili dağıtım şirketi İGDAŞ’ın mevzuata aykırı sürelerde abonelerine fatura düzenlediğini tespit ederek İGDAŞ’a soruşma başlatıldı.

İLİMİZDE SORUŞTURMA OLACAK MI?

İlimizde doğalgaz dağıtımını gerçekleştiren İzgaz için de vatandaşlar yoğun şikayetlerde bulunuyorlar. Vatandaşlar İstanbul’da olduğu gibi kendilerine de kullandıkları doğalgazdan daha fazla fatura geldiği yönünde şikayetlerini dile getiriyorlar. EPDK’nın İstanbul’da olduğu gibi ilimizde de doğalgaz dağıtım şirketine soruşturma açıp açmayacağı merakla bekleniyor.

“EPDK DÜZENLEME YAPTI”

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Pandemi ya da sokağa çıkma yasağı bahaneleri ileri sürerlerse bu geçerli değil. EPDK bununla ilgili de bir düzenleme yaptı. Bir önceki yılın aynı döneme ait tüketiminin ortalamasını tahakkuk ettirebilirlerdi" diye konuştu.

İZGAZ ABONELERİNİN ŞİKAYETLERİ

Birçok İzgaz Abonesi internet üzerinden şikayetlerini dile getirdiler. “Normalde 400-450 TL gelen fatura havalar ısınıp kombi ayarlarını kısmamıza rağmen 600 TL geldi, bir çok tanıdığımdan da aynı şikayetleri duyuyorum, neyin nesidir anlamadım. Bir problem olduğu kesin bu kadar fark olmasına imkan yok, şikayetlere baktım şikayetlerde de aynı durumdan şikayetçi bir çok vatandaş var.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑