Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Adliye

İmam Hatiplilere hakarete büyük tepki… Suç duyurusunda bulundular!

Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Kocaeli Adliyesinde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

10 Eylül 2020 Saat: 07:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.048 kez okunmuştur

İmam Hatiplilere hakarete büyük tepki… Suç duyurusunda bulundular!
İmam Hatiplilere hakarete büyük tepki… Suç duyurusunda bulundular!

Erol Mütercimler televizyon programında imam hatiplilere yönelik "İmam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor; cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız..” ifadelerini kullanmıştı. Büyük tepki çekek bu sözlerin ardından İmam Hatipliler Derneği bugün 81 ilde eş zamanlı olarak Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

“İMAM HATİPLİLERE HAKARET VE İFTİRA ATAN”

Kocaeli Adliyesinde suç duyurusuna KİHMED Başkanı Ali Küçükkeskin’in yanı sıra AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, TÜMSiAD Kocaeli Şube Başkanı Abdülkadir Yılmaz, İzmit Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, KİHMED yönetim kurulu üyeleri ve mezunları katıldı. Basın açıklamasını okuyan Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Başkanı Ali Küçükkeskin, “Bir televizyon kanalında İmam hatiplilere hakaret ve iftira atan Erol Mütercimler halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama fillerinden suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu haddi aşan davrandığından dolayı kamu davası açılmasını talep ediyoruz. Haber Global' de katıldığı programda Erol Mütercimler, imam hatip mezunlarına hakarette bulunmuştur. 

“SIRADAN BİR CÜMLE GİBİ GÖRÜNEN”

Suçun basın-yayın yoluyla işlenmesi, televizyonun youtube kanalı üzerinden videoya hala ulaşılabiliyor olması ise üzüntümüzü arttırmıştır. İmam hatip camiası; bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. 69 yıl önce kurulan imam hatip okulları, kamuoyunun yakından bilindiği gibi halkımızın teveccühü ile bugüne ulaşmış eğitim kurumlarındandır. Mezunlarımız dün olduğu gibi bugün de esnafından, mühendisinden devlet adamına kadar ülkemizin dört bir yanında hizmet vermektedir. Bir tv programında sıradan bir cümle gibi görünen, fakat gayet bilinçlice sarf edilmiş cümleler aslında, kurulduğu günden bu yana İmam Hatip camiası ve değerlerine düşman bir zihniyetin dışa vurumudur. Hedefi Türkiye'dir. 83 milyonluk birlik ve beraberliğimizdir.

“İĞRENÇ, AŞAĞILIK İTHAMLAR”

Kurulduğu günden bu yana milletine hizmetten başka bir gaye edinmemiş olan imam hatip okullarına yönelik bu tavrı şiddetle kınıyoruz. Camiamıza yönelik iğrenç, aşağılık ithamlarda bulunan şahıs hakkında kamu davası açılmasını ve iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz. Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağına, bu tur davranışların cezasız kalmayacağına inanıyoruz. Adaletin yerini bulması, sadece İmam Hatip camiasina değil, toplumumuzun herhangi bir kesimine yönelik hakaret ve iftira dolu sözlerin, böyle kolaylıkla hakaret ve iftira dolu sözlerin, böyle kolaylıkla başka bir kişi, zümre veya grup getirilmemesine büyük katkı sağlayacak, hiç kimse başka bir kişi, zümre veya grup hakkında cüret edemeyecektir. Son olarak, imam hatiplerin bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan iş adamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnafı, kısacası herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz." dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑