Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

İl Sağlık Müdürü Ergüney: "Koronavirüsü bir ayda bitirebiliriz!"

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyene dikkat edildiği takdirde koronavirüs salgınının bir ayda bitirilebileceğini vurguladı.

23 Temmuz 2020 Saat: 21:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.838 kez okunmuştur

İl Sağlık Müdürü Ergüney: "Koronavirüsü bir ayda bitirebiliriz!"
İl Sağlık Müdürü Ergüney: "Koronavirüsü bir ayda bitirebiliriz!"

Koronavirüs yeni vaka sayıları her geçen gün azalırken, vatandaş salgının ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Pandemi ile mücadelede ilimizdeki en yetkili isimlerden biri olan Kocaeli Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, 30 günde il genelinde salgının büyük ölçüde sona erebileceğini ancak bunun 3 kuralın uyulmasına bağlı olduğunu söyledi Şenol Ergüney, sosyal medya hesabından yaptığı iki farklı paylaşımla Kocaelililere seslendi.

BURNUMUZU KAPATALIM
Şenol Ergüney ilk paylaşımında, "Değerli Kocaelililer, koronavirüs vücuda en fazla burun, sonra ağızdan girer. O yüzden maske takarken burnumuzu mutlaka kapatalım, virüse giriş fırsatı vermeyelim. Doğru maske kullanımı virüsten yüzde 50 koruma sağlıyor. En az 1,5 metre sosyal mesafe ise bu oranı yüzde 95'e çıkarıyor. Sosyal mesafeye dikkat edelim. Virüse giriş fırsatı vermeyelim" ifadelerine yer verdi.

ÖMRÜ SADECE 14 GÜN
Ergüney daha sonraki paylaşımında ise koronavirüsün ömrünün sadece 14 gün olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Saygıdeğer Kocaelililer, koronavirüsün ömrünün sadece 14 gün olduğunu unutmayalım. İl bazında sadece 30 gün süreyle; maske takmaya, 1.5 metre sosyal koruma mesafesine, el ve dokunduğumuz yüzeylerin hijyenine dikkat etmiş olsak korona salgını büyük ölçüde sona erecektir. Kurallara uyalım, virüse geçit vermeyelim."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑