Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

İl Başkanı Sarıbay, adaylarla bir araya geldi

İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve yönetimi 5 ilçede belirlenen belediye başkan adayları ve ilçe örgütü yönetimleri ile bir araya gelerek seçim çalışmalarını değerlendirdi. Toplantıda seçim stratejileri de planlandı

17 Kasım 2018 Saat: 12:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.630 kez okunmuştur

İl Başkanı Sarıbay, adaylarla bir araya geldi
İl Başkanı Sarıbay, adaylarla bir araya geldi

CHP İl Yönetimi önceki akşam il binasında gerçekleştirdiği toplantıda belediye başkan adayları belirlenen 5 ilçenin örgüt başkanları, örgütlenmeden sorumlu ilçe başkanları, ilçe kadın kolu başkanları, ilçe gençlik kolu başkanları ve belediye başkan adayları ile bir araya geldi. Seçim stratejilerinin planlandığı toplantıya Karamürsel Belediye Başkan adayı Ahmet Çalık’ın bir akrabasının cenazesi sebebi ile şehir dışında olmasından dolayı katılamadığı öğrenildi.

AVANTAJLI DURUMDAYIZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Cengiz Sarıbay seçim çalışmalarına başladıklarını belirterek ilçelerde yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini kaydetti. 31 Mart 2019 yerel seçimleri için en hazırlıklı parti olduklarını söyleyen Sarıbay, “Türkiye genelinde 3’te 1 oranında ilçe belediyelerinde adaylarımızı belirleyerek sahaya indik. Diğer partiler henüz adaylarını belirlemedi. İktidar partisi de bir bocalama içinde. Bu bizi şu anda avantajlı duruma getirdi ve bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

MUHTARLARA TEPKİ

Yerel gündeme dair açıklamalarda bulunan Cengiz Sarıbay, kira bedelinin yüksek olması ve biriken kira borçları sebebi ile boşaltılan Kuruçeşme Karakolu’nu hatırlattı. Sarıbay, “Bu durum mali yönetimlerin, yerel yönetimlerin bir acizliğidir, ayıbıdır. Bu yaşananlardan utanılması gerekir. Ama maalesef tüm pişkinlikleri ile bu yaşanan durumdan utanmıyorlar” dedi. Kocaeli’deki bazı muhtarların Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında mevcut İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı desteklediklerine yönelik yaptıkları basın açıklamasına da sert çıktı.

YANLIŞTAN VAZGEÇİN

Cengiz Sarıbay, “Maalesef Kocaeli’de vatandaşın sorununu çözmek yerine siyaset yapan muhtarlar var. Çirkin bir tavır içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Nevzat Doğan’ı desteklediklerini açıklamışlar. Muhtarlık benim çok önem ve değer verdiğim bir müessesedir. Muhtarlar, devletin mahalledeki baş parmağıdır. Onların daha tarafsız, herkesi kucaklayıcı bir tavır içerisinde olması lazım. Ama maalesef nemalanmak için böyle bir açıklamada bulunduklarını düşünüyorum. Bu yanlış tavırdan acilen vazgeçmelidirler” açıklamasında bulundu. 

KINAMAYLA ÇÖZÜLMEZ

Konuşmasını ulusal gündeme dair değerlendirmelerle sürdüren İl Başkanı Sarıbay, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve milli değerlerimize yönelik hakaretleri ile tepki toplayan Kadir Mısırlıoğlu’nu 10 Kasım Atatürk’ü Anma gününde Diyanet İşleri Başkanı’nın ziyaret etmesine adeta ateş püskürdü. Sarıbay, “Fesli Kadir denilen meczup 10 Kasım’da kenefe gidin deme cüretini göstermekten çekinmeyen, ne olduğu belli olmayan bir zattır. Ancak ilim adamı, din alimi olması gereken Diyanet İşleri Başkanı bu Fesli Kadir’e 10 Kasım’a kasıtlı olarak getirildiğini düşündüğümüz bir ziyaret gerçekleştiriyor. Bu iş kınamayla çözülmez” dedi.

DERHAL GÖREVDEN ALIN

Hükümetin bu tip durumlarda devlet kademelerindeki yetkileri yalnızca iki dakika içerisinde alabildiğini hatırlatan İl Başkanı Sarıbay, “Milli değerlerimize saygısızlık eden kimseleri korumak ve savunmak bu vatana yapılan en büyük ihanettir. Kınamayla, uyarı ile bu iş çözüme kavuşmayacaktır. Derhal görevden alma yetkinizi kullanarak bir daha bu tip durumların yaşanmasının önüne geçmelisiniz ki vatana saygısızlık yapma cesaretini bir daha kimse bulamasın. Yerine ise din tacirliği yapmayan, bu işi layıkıyla yapacak, işine siyaset bulaştırmayacak gerçek bir din alimi atamalıdır” diye konuştu. Sarıbay’ın ardından yeni ilçe başkanları ve belediye başkan adayları kendilerini tanıttı.

FİKRET GÜREL

“1998 yılından bu yana Gölcük ilçe örgütünde çeşitli görevler aldım.  2012 yılına kadar sırası ile İlçe Sekreterliği, İlçe Başkan Yardımcılığı ve İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttüm. 2012 yılında bir müddet siyasetten uzaklaştıktan sonra İsmet İşeri başkanımızın ısrarı ile tekrar aktif görevler üstlenmeye başladım. Örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcılığı görevimi yürütürken, ilçe başkanımız İsmet İşeri belediye başkan adaylığı için istifasını sundu. Arkadaşlarımızın da teveccühü ile Gölcük İlçe Başkanı seçildim.”

SERTİF GÖKÇE

“1972 yılı Ardahan doğumluyum. Kocaeli’de 20 yıldır avukatlık yapmaktayım. Kocaeli Barosu Başkanlığı görevimi yürüttükten sonra mazbatayı yeni başkanımıza verdiğim gün belediye başkan adayı olarak gösterildiğim haberi geldi ve hemen kendimizi sahaya attık. Sahada aktif bir şekilde çalışıyoruz. Ve inanıyoruz ki 31 Mart 2019 akşamı Derince’yi kazanacağız. Çalışmalarımızı ilçe örgütümüzle uyumlu bir şekilde yürütmeye devam ediyoruz”

İSMET İŞERİ

“1958 yılı Gölcük doğumluyum. Mali Müşavirim. Mesleki akademik odada başkan yardımcılığı, meclis başkanlığı görevlerinde bulundum şu anda da mevzuat komisyonunda yöneticilik görevim devam ediyor. Siyasi hayatım lise yıllarından sonra başladı. 2012 yılında Gölcük İlçe Başkanı görevini üstlendim. 42 yıldır süren Gölcük’ün yereldeki özlemini giderebileceğime inanarak ilçe başkanlığı görevimden istifa ettim ve belediye başkan adayı oldum. Bu kez 42 yıllık hasrete son vereceğiz”

KEMAL MEMİŞ

“20 yıldır avukatlık mesleğini yürütüyorum. Tavşancıl Belediyesi’nin hukuk danışmanı olarak çalıştım. Daha sonra Dilovası Belediyesi’nde hukuk danışmanı, genel koordinatör, ilçe başkan yardımcılığı görevlerini yürüttüm. 2016 yılında memuriyet hayatımı sonlandırarak şu anda serbest olarak çalışmalarımı yürütüyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu gücü Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Dilovası Belediye Başkan adaylığına layık görüldüm. Saha çalışmalarımızı büyük bir inanç ve gayret ile sürdürüyoruz”

YAKUP TÖRK

“1981 yılı Darıca doğumluyum. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra kendi ailemin inşaat şirketinde görev aldım. 2009 yılından bu yana CHP’de aktif olarak siyaset yapmaktayım. Son üç yıldır ilçe başkanı olarak görev aldım ve Darıca’yı yönetmeye talip oldum. Darıca’yı kazanabilmek adına her adımımızı planlayarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bir danışman ekibi oluşturduk. Gerek seçmen, gerek mahalle analizlerini yaptık ve bu analizlere dayalı projelerimizi oluşturuyoruz. Erken atamanın da tüm Darıca halkını kapsayan bir kampanya dili oluşturmamıza büyük katkısı olacak. 

PROJELERİM HAZIR

1989 yılından bu yana Darıca’nın özlem duyduğu halkın hayatını kolaylaştıran projeler ile 16 kilometrelik sahil şeridinin yeniden cazibe merkezi haline geleceği sosyal demokrat bir anlayış ile yönetilmesini sağlayacağız. Seçim çalışmaları kapsamında tüm mahallelerde İmece merkezleri kuracağız. Bu merkezlerde Darıca için yapacağımız projelerin tanıtımlarının yer almasının yanı sıra her partiden seçmenin isteklerini de kayıt altına alarak çalışmalarımızı yönlendireceğiz. Sloganımız ‘Sevgi ile el birliği ile’ olacak. Şu ana kadar aldığımız geri dönümlerde diğer partilerden de yerel seçimler için oy alacağımızı görüyoruz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑