Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

İki Berberde Korona Çıktı, 170 Kişi Karantinaya Alındı

Berberlerin açılmasının ardından İki berberin bölgede yapılan testleri pozitif çıkınca temaslı oldukları 170 kişi de ev karantinasına alındı. Karantinaya alınanlara önümüzdeki hafta test yapılacak.

15 Mayıs 2020 Saat: 21:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 17.390 kez okunmuştur

İki Berberde Korona Çıktı, 170 Kişi Karantinaya Alındı
İki Berberde Korona Çıktı, 170 Kişi Karantinaya Alındı

Koronavirüsün yayılmasında en riskli alanlardan biri olan berberler 1,5 aylık kapanışın ardından 11 Mayıs’ta tekrar açıldı. Sıkı önlemler altında açılan berberlerde ilk kötü haber Başiskele bölgesinden geldi. Kullar ve Vezirçiftliği bölgesinde bulunan iki berberin koronavirüs testi pozitif çıktı. Berberlerin temas ettiği 170 kişi ise karantinaya alındı. İki bölgedeki berberlerin dükkanları da kapatıldı.

YAYGIN TESTTE ORTAYA ÇIKTI

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından berberler başta olmak üzere birçok iş yerinin açılmasıyla esnaara yönelik de test yapılmaya başlandı. Özellikle birden fazla vakanın olduğu bölgelerde yaygın hizmet veren esnaara da test yapılması istendi. Kullar ve Vezirçiftliği’ndeki iki berber vakası bu çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. İki berber, testlerinin pozitif çıkması üzerine hastanede tedavi altına alındı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TEST YAPILACAK

Berberlerin temaslı olduğu 170 kişi ise evlerinde karantinaya alındı. 170 kişiye önümüzdeki hafta evlerinde test yapılacak. İl Sağlık Müdürlüğü berber ve vatandaşa yoğun hizmet veren işyerlerinde çalışanlara ve esnaara da test yapmaya başladı. Özellikle vaka yoğunluğu olan bölgelerde esnaara test yapılacak. Bu çalışma ile esnaardan vatandaşa virüs bulaşmasının da önüne geçilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑