Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Hüseyin Cankurt, 77 yıllık diplomasını buldu!

90 yaşındaki Hüseyin Cankurt, eski eşyaları karıştırırken 77 yıllık, bugünkü üniversite diplomasının imkanlarının üzerinde iş imkanı sunan ilkokul diplomasını buldu.

20 Şubat 2021 Saat: 22:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.407 kez okunmuştur

Hüseyin Cankurt, 77 yıllık diplomasını buldu!
Hüseyin Cankurt, 77 yıllık diplomasını buldu!

Yıllar önce lise bitirenler, öğretmenlik, memurluk gibi benzeri mesleklere direk girebiliyordu. Şimdi 100 binlerce üniversite mezunu işsiz, 10 binlerce öğretmen adayı atanamıyor. Üniversite bitiren öğrenciler, polis olabilmek için yeniden bir eğitime girmek durumunda. Nüfus arttı, üniversiteler arttı, haliyle artık, ekmek aslanın ağzında. Üniversite bitirmek yetmiyor.

1944 YILINDA ALDIĞI DİPLOMA

Bize atalarımızın anlattıkları 30-40 yıl önceleri, bir de 60-70 yıl önceleri var. Bu yıllarda ise ilkokul bitirmek, okuma yazma bilmek memur olmaya, öğretmen olmaya yetiyor. Kur’an okumayı bilmek imam olmaya yetiyor. O yılların yaşayan örneği Kandıralı Hüseyin Cankurt. 10-11 yaşlarında ilkokula başlayan Hüseyin Cankurt, 1944 yılında o dönem 3 yıl olan ilkokulu başarıyla bitirmiş. 1931 doğumlu olan 90 yaşındaki asırlık çınar, dün eski eşyalarını karıştırırken 1944 yılında aldığı ilkokul diplomasını bulmuş. O dönem ilkokulu bitirmek memur, öğretmen, polis olmaya yetiyormuş.

HALA TARLADA ÇALIŞIYOR

Üzerinde “Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekilliği İlkokul Diploması” yazan diplomada Türkçe, Yurt Bilgisi, Aritmetik Geometri, Ziraat-İş derslerinde derece aldığı görülüyor Hüseyin Cankurt’un. Kandıra Merkez Erikli Budaklar Mahallesi’nde bu yaşta dahi çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Cankurt’un o dönem mezun olan arkadaşları, idareci olmuş, önemli noktalara gelmiş ancak Cankurt, memur, polis, öğretmen ve benzeri olamamış. Sakarya Muharebe Savaşı gazisi olan babası Hüseyin Cankurt, kendisi ile aynı ismi taşıyan tek erkek evladı Hüseyin Cankurt’un başka işle uğraşmasını istememiş, “Oğlum sen gidersen temel biter. Arazimiz çok, bu kadar araziyi kim çalıştıracak” demiş, oğlunu göndermemiş. Hüseyin Cankurt, o gün bugündür Kandıra’da çiftçilikle uğraşıyor. Bu yaşına kadar sağlıklı bir şekilde kalmasını da hala toprakla uğraşmasına borçlu. Hüseyin Cankurt, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ünal Cankurt’un da babası.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑