Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Hurşit Güneş, Kocaeli'de bu ittifak kabul edilemez

Hurşit Güneş, CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayıp İYİ Parti’ye destek vermesine tepki gösterdi. Burası solun beslendiği yer diyen Güneş, “Kocaeli CHP’nin kalesiydi diyorsunuz İYİ Parti’ye veriyorsunuz.

16 Aralık 2018 Saat: 22:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.353 kez okunmuştur

Hurşit Güneş, Kocaeli'de bu ittifak kabul edilemez
Hurşit Güneş, Kocaeli'de bu ittifak kabul edilemez

Burası solun beslendiği yer diyen Güneş, “Kocaeli CHP’nin kalesiydi diyorsunuz İYİ Parti’ye veriyorsunuz. Bu ilde tarihi olmayan bir partiye iddianızı vermek doğru değil” dedi
CHP eski Milletvekili Hurşit Güneş, Otel Asya’da CHP ve İYİ Parti ittifakını değerlendirdi. CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Keramettin Gençtürk ve çok sayıda partilinin de katıldığı basın açıklamasında Güneş, CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı çıkarmayıp İYİ Parti’yi destekleme kararına tepki gösterdi. Açıklamada konuşan CHP eski Milletvekili Hurşit Güneş, “Kötü yönetilen ekonomi mutfakta yangın biçiminde karşımıza çıkmıştır. Bu durum iktidarın 2015 Haziran seçimlerinde ciddi oy kayıplarına neden olmuş, konjonktürün ve MHP bastonuna tutunarak aşılmıştır. Hala da aynı biçimde aşıldığı görülmektedir. Tekrarlayalım, 2018 seçimlerinde de yeterli bir seçmen desteğine ulaşılamadığı, hatta parlamento çoğunluğunu yitirdiği gözlenmektedir” şeklinde konuştu.
'PARTİLERİN BEKASIDIR'
Güneş, “Son yerel seçimlere gelindiğinde AKP önce tek başına seçimlere girmek istemiş, ancak Genel Başkan Erdoğan'ın önüne gelen anketlerde, özellikle büyük metropollerde çok ciddi oy kayıplarının olduğu ortaya çıkınca yeniden ittifak müzakerelerinin önü açılmıştır. Cumhur ittifakı öyle söylendiği gibi ülke bekasıyla filan ilgili değil, bu partilerin bekasıyla ilgilidir. Siyasette bu gayet de doğaldır. Üstelik bu partiler ideolojik olarak çok benzerdirler. Aralarında oy geçirgenliği de hayli yüksek olduğu görülmüştür” diye konuştu.
'HATALI OLDUĞU KANISINDAYIM'
Siyasette seçim ittifakları kimi zaman "güç birliği", kimi zaman da "işbirliği” biçiminde olabilir diyen Güneş, “Hele ideolojik yakınlıklar varsa bu daha da verimli olur. Gelinen siyasal sistem, özellikle başkan adaylıklarında, bunu daha da zorlamaktadır. Ancak CHP ve iyi Parti arasında yapılan ittifakın Kocaeli özelinde hatalı olduğu kanısındayım” ifadelerini kullandı.
'KOCAELİ’DE CHP’NİN DAMGASI VARDIR'
Kocaeli Türkiye'nin dış ticaretinin yüzde 18'ini yapar diyen Güneş, “Kişi başına düşen milli gelir Türkiye'nin 2 katıdır. İstanbul'un yanı başıdır. Sanayi ve emek ağırlıklı bir il olan Kocaeli sosyal demokrat olduğu iddiasında olan herhangi bir parti için elbette son derece önemlidir. Kocaeli sosyal demokratlar için ekonomik ve sosyolojik olarak çok değerlidir. İlin tarihinde de CHP'nin damgası vardır” dedi.
'KOCAELİ SOSYAL DEMOKRATTIR'
CHP'nin bu en önemli yuvasında siyasal iddiasını büyük ölçüde devretmesi kabul edilemez diyen Güneş, “Zaten her gönülden bağlı partilinin öncelikli tercihi kendi partisinin iddiasının sürmesidir. Hele Kocaeli gibi bir ilde. Bu ilde Yahya Kaptan yatar. Kocaeli Atatürk'ün ilk ziyaret ettiği illerdendir. Kocaeli Leyla Atakanların, Turan Güneş'lerin doğduğu ildir, Kocaeli DİSK'in doğup yeşerdiği ildir. Bu çok değerli il sosyal demokrattır, CHP'lidir ve iddiası sürmektedir” dedi.
'CHP KOCAELİ’DE GÜÇLÜDÜR'
Burası solun beslendiği yer diyen Güneş, “Kocaeli CHP’nin kalesiydi diyorsunuz İYİ Parti’ye veriyorsunuz. Kocaeli’yi vermemeniz gerekiyordu. Bu ilde tarihi olmayan bir partiye iddianızı vermek doğru olmamıştır. Birilerinin de tabanın sözcüsü olarak bunları söylemesi gerek. Kocaeli’debüyükşehiri alma iddiasının yok olması yok yanlış. Bizim iddiamız sürmeliydi. CHP Kocaeli’de güçlüdür ve güçlü olmaya devam edecektir” diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑