Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Hem taburcu oldular hem de uyardılar

28 Mart’ta koronavirüs olduğunu öğrenen Mustafa Bilgi, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Bilgi, “Eğer insanlar hastanedeki hastaları görselerdi bırakın sokağa çıkmayı balkona bile çıkmazlardı” dedi

4 Nisan 2020 Saat: 09:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 43.096 kez okunmuştur

Hem taburcu oldular hem de uyardılar
Hem taburcu oldular hem de uyardılar

KORONAVİRÜSE karşı verdiği mücadeleyi kazanan Başiskeleli Mustafa Bilgi, yaşadıklarını gazetemize anlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi eski Başkanı Ali Bilgi’nin kardeşi olan ilimizdeki bir fabrikanın müdürlüğü görevini yürüten Mustafa Bilgi, 28 Mart tarihinde halsizlik, baş ağrısı ve yüksek ateş şikayetleri nedeniyle özel bir hastaneye gittiğini ve hayatının şokunu yaşadığını söyledi. Bize geçirdiği o günleri bir ders niteliğinde anlatan Bilgi, şunları söyledi: “Hastaneye gittiğimde ve şikayetlerimi dile getirdiğimde hemen benden test aldılar ve üniversiteye gönderdiler. Ve testlerimin sonucu pozitif gelince yani koronavirüs olduğum netleşince beni hemen pandemi hastanesi olan İzmit SEKA Devlet Hastanesi’ne gönderdiler.

İZOLASYONUMU SAĞLADIM
Hastanede tedavi için ilaç ve gerekli olan her şeyi sağladılar. Ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Hastane odasında tek başımaydım. Tedavimi oldum, kronik bir rahatsızlığım olmadığı için yoğun bakıma alınmadım. Sadece ilk gün gittiğim özel hastanede oksijen değerlerim düşük çıktığı için solunum cihazına bağlandım. Tedavimin ardından 2 Nisan’da da yeniden bir test yapıldı ve sonuçlarım bu kez negatif çıktı. Bugün ise gerekli tedbirleri alarak taburcu oldum. Şimdi Başiskele’deki evimdeyim. Eşim ve iki çocuğum bana evin içinde ayrı bir oda hazırladı. Kendi evimde kendi izolasyonumu sağladım. 14 gün daha bu şekilde devam edeceğim.”

ÇOK AMA ÇOK YIKICIYDI…
Bilgi’ye hastanede kaldığı günlerin nasıl geçtiğini sorduğumuz da ise cevap almamız gereken tedbirlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bilgi, “Hastanedeki günler çok zor geçti. Ölen hastaları gördüm, Fuad Turizm’in ortaklarından olan tanıdığım insan Nuri Tandoğan da aynı hastanedeydi ve onun koronavirüs nedeniyle öldüğü haberini almak acıydı. İnanın insanların bu zor anlarını görmek kötüydü. Çok yıkıcıydı. Hastalıkla ilgili bir tedavi yöntemi olmadığı için endişeliydik. Ne olacağımız belli değildi. Doktor da ne olacağını söyleyemiyordu. Bilmediğiniz kronik bir hastalık çıkar da ölüme götürür kaygısı yaşadık. 

SÜREÇ ÇOK ZORDU
Hastanede kaldığımız sürede devlet her ihtiyacımıza cevap verdi, gerekli olan tüm tedaviler uygulandı ancak bu sürecin psikolojik tarafı çok kötüydü. Özetle zordu. Koronavirüsü yaşayan birisi olarak şunu söylemek istiyorum; eğer insanlar hastanedeki hastaları görselerdi bırakın sokağa çıkmayı balkona bile çıkmazlardı. Bu süreçte yanımda olan dostlarım, iş yerindeki arkadaşlarım ve Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık’a çok teşekkür ederim” dedi. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑