Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Genel

Haydar Akar’ın Meclis’te taşeron isyanı

TBMM yeni yıl öncesi yaptığı mesai ile 12 bin 500 öğretmen kadrosu, er-erbaş ve askeri öğrencilerin harçlıklarının yükseltilmesi, uzman erbaşların maaş katsayılarının arttırılması gibi düzenlemeleri içeren torba kanunları Meclis

2 Ocak 2016 Saat: 14:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.485 kez okunmuştur

Haydar Akar’ın Meclis’te taşeron isyanı
Haydar Akar’ın Meclis’te taşeron isyanı
Yasa içerisinde yapılan bir düzenleme ile taşeronda çalıştırılmanın süresi 1 yıl daha uzatıldı. Konuya ilişkin söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yaptığı konuşmada; “Niçin bu düzenleme yapılıyor. Soma’dan sonra taşeron işçiliğin kaldırılması için benim de vermiş olduğum kanun teklifi asıl işveren ve yardımcı hizmetlerin yanı taşeron işçiliğin kaldırılmasına ilişkin bir düzenleme için önce AKP 31 Aralık 2015 tarihine kadar uzattı şimdi de burada yeni bir teklif ile 31 Aralık 2016’ya kadar taşeron işçiliğin süresi uzatılıyor” dedi.

“KANUN TEKLİFİM ORTADA SAMİMİYSENİZ KABUL EDİN”

Akar, “Vermiş olduğum kanun teklifi Soma faciasından dolayı AKP tarafından direkt reddedilemedi. Önce ilk defa muhalefetin vermiş olduğu kanun teklifini Meclis gündemine aldılar sonra yine tarihte bir ilk olarak teklifin görüşülmemesi için yoklama isteyerek kaçmışlardır. Bugün de görüyoruz ki samimi değilsiniz sizlerin taşeron işçiliğe son vermek gibi bir derdiniz yok. Sizlerin derdi bunu kurumsallaştırmak” dedi.

"GELİN KALDIRALIM BU TAŞERONU"

Sözlerine seçim öncesi vaatlerden örnek veren Akar,  “Seçim meydanlarında ‘taşeronu kaldıracağız’ dediniz. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında billboardları süslediniz. ‘Taşeron işçiliğine son vereceğiz’ dediniz. Getirdiğiniz bu kanun teklifiyle de taşeronluğu tekrar kurumsal hâle dönüştürüyorsunuz. ‘Taşeronluğu kaldıracağız’ da demiyorsunuz. 24'üncü dönemde getirdiğiniz tüm kanun teklifleriyle taşeronluğun kurumsallaşması için elinizden gelen her şeyi yaptınız” derken AKP’nin 13 yıllık iktidarındaki bütçesine de dikkat çekerek; “Bakın, on dört yıldır kamunun tüm imkânlarını kullanıyorsunuz. Getirdiğiniz maddelere bakın, insan utanır, utanır, yeni parayla 300 milyar liralık, eski parayla 300 katrilyonluk bir bütçeyi on dört yıldır yönetiyorsunuz ve getirdiğiniz erbaşa 90 liralık zam, asgari ücret 1.300 lira ve taşeron olarak çalışan işçilerin taşeronluk süresinin uzatılması ayıptır ayıp gelin kaldıralım bu taşeronu” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑