Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Halkın gönlüne girmeyen aday olamaz

AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, belediye başkanları için en önemli kriterin milletin gönlüne giren isim olması. Milletin gönlüne girmeyen kişinin aday gösterilmeyeceğini söyledi

9 Eylül 2018 Saat: 02:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.497 kez okunmuştur

Halkın gönlüne girmeyen aday olamaz
Halkın gönlüne girmeyen aday olamaz

AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, uzun süredir yapılmayan milletvekilleri koordinasyon toplantısını SEKA Park’ta bulunan Maide restoranda gerçekleştirdi. Önceki gün gerçekleştirilen toplantı ile ilgili bilgi veren Eryarsoy, yerel seçim ile ilgili de soruları yanıtladı. AK Parti Genel Merkezi tarafından belediye başkan adayları ile ilgili kriterlerin gündeme gelmesi hakkında konuşan Eryarsoy, kriterlerle ilgili önemli bilgiler verdi. Eryarsoy, ilçe başkanları arasında belediye başkan aday adayı olmak isteyen isimlerin olabileceğini söyledi. 

MİLLETVEKİLLERİ İLE İLK TOPLANTI 
Milletvekilleri ile koordinasyon toplantısına seçimler nedeniyle ara verildiğini ve seçimden sonra ilk toplantılarını yaptığını söyleyen Eryarsoy, kenttin gündeminin değerlendirildiğini belirtti. Kentteki yatırımlar ve halkın gündemi üzerinde konuştuklarını söyleyen Eryarsoy, “Kentteki yatırımlarla ilgili iş takiplerinin yapılması, işlerin sonuçlandırılmasını konuştuk. Aynı zamanda yerel seçimlerle ilgili de istişarelerde bulunduk” dedi.

EN ÖNEMLİ KRİTER
AK Parti Genel Merkez yetkilileri tarafından belediye başkan adayları ile ilgili ulusal televizyon ve gazetelerde açıklanan kriterlerle ilgili sorulara yanıt veren Eryarsoy, önemli bilgiler verdi. Belediye başkan adaylarının vatandaşın gönlünü kazanan, yol, asfalt yapan değil vatandaşın gönlüne yol yapan kişilerden seçileceğini belirten Eryarsoy, “Genel merkezimizin belirleyeceği kriterlerin başında bu olacak. Kibirli değil, tevazu sahibi, halkın gönlüne girebilecek adaylar belediye başkan adayı gösterilecek” dedi. 

UYMAYAN GİDER
13-14 Eylül tarihlerinde Ankara AK Parti Genel Merkezi’nde yapılacak olan başkanlar toplantısında seçim takvimi açıklanıp açıklanmayacağı ile ilgili soruları da yanıtlayan Eryarsoy, “Kesin bir şey yok. Genel başkanımız takvimi açıklayabilir. Tabi takvim açıklandığında tüm kriterlerde açıklanacak. Belediye başkan adayları ile ilgili kriterler sadece seçim sürecinde değil. Seçim sonrasında da geçerli olacak. Kriterlere uymayanlar seçilse dahi görevden el çektirilecek” dedi. 

ADAY OLABİLİRLER 
Belediye başkanlığı için aday adayı olan partililer ve ilçe başkanları hakkında da sorulara yanıt veren Eryarsoy, “Kimin aday olacağını bilemeyiz. Kimse müneccim değil. Geleceği Allah bilir. Şimdiye kadar kimse kimseden garanti almadı. İstifa etmek isteyen ilçe başkanlarımız olabilir. Ama şu an bir şey söylemek doğru değil. Zamanı gelince istişarelerini yaparlar ve kararlarını açıklarlar. Aday adaylığını düşünen arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi. 

275 BİN ÜYEYE ULAŞTILAR
Eski İl Başkanı Şemsettin Ceyhan döneminde başlatılan üye kampanyasının da devam ettiğini söyleyen Eryarsoy, “Yılsonuna kadar seçmenin yüzde 30’unu üye yapmak için çalışacağız. Şu anda 275 bin üyemiz var. Yılsonunda bu rakamı 300 bine çıkarmak istiyoruz. Şu anda hedefini tutturan iki ilçemiz var. Seçmeninin yüzde 32’sini üye yapan Dilovası birinci sırada, ikinci sırada ise Başiskele var. Üçüncü sırada da Kartepe geliyor” dedi. 
DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTILARININ TARİHLERİ BELLİ OLDU

AK Parti'de Kartepe ile başlayan ilçe danışma meclisi toplantılarının tarihleri belli oldu. Kalan 11 ilçe ve il danışma meclisi toplantıları Eylül ayının sonuna kadar tamamlanacak. İl Danışma Meclisi toplantısı 20 Eylül’de Antikkapı’da gerçekleştirilecek. Danışma Meclisi toplantısının geniş katılımlı olması planlanıyor. 

TOPLANTILARIN TARİHLERİ
8 Eylül: Çayırova
13 Eylül: Karamürsel
14 Eylül: Başiskele
14 Eylül: Darıca
15 Eylül: Dilovası
19 Eylül: Kandıra
19 Eylül: Körfez
20 Eylül: İl danışma Meclisi
26 Eylül: Derince
28 Eylül: İzmit
28 Eylül: Gebze 

 

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑