Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Halk Eğitimi Müdürü Domaç Kabaağaçlıları Bilgilendirdi

Kandıra Halk Eğitimi Müdürü Domaç, Kabaağaç Köyü sakinlerine orman köylerinde uygulanan ruhsat işlemleri, ruhsata tabi olmayan yapılar, mağdur vatandaşlara verilen proje ...

11 Mayıs 2009 Saat: 23:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.282 kez okunmuştur

Halk Eğitimi Müdürü Domaç Kabaağaçlıları Bilgilendirdi
Halk Eğitimi Müdürü Domaç Kabaağaçlıları Bilgilendirdi

Kandıra Halk Eğitimi Müdürü Domaç, Kabaağaç Köyü sakinlerine orman köylerinde uygulanan ruhsat işlemleri, ruhsata tabi olmayan yapılar, mağdur vatandaşlara verilen proje ve fenni mesuliyet hizmeti ile ilgili bilgiler verdi.

 

Kandıra Kabaağaç Köyü Muhtarlığı ve Kandıra Halk Eğitimi Merkezi Kabaağaç köyünde yaşayan halkı bilgilendirme ve aydınlatma amacıyla toplantı düzenlendiler. Samimi bir ortamda geçen bilgilendirme toplantısına köylülerin ilgisi oldukça fazla idi. Toplantıda öncelikle Köy Muhtarı Mustafa Bayram Çelik ile birlikte azaları Hasan Çakır, Şaban Gülsüm, Şaban Aykaç, Hüseyin Akbaş ile birlikte Köy İmamı Yavuz Kurcan Orman köylerinde uygulanan ruhsat işlemleri, Ruhsata tabi olmayan yapılar, mağdur vatandaşlara verilen proje ve fenni mesuliyet hizmeti ile ilgili bilgiler verirken, halkın sorularına da cevap vermeye çalıştılar.

 

KURSLAR ÇEŞİTLENDİRİLECEK

Konuşmaların ardından söz alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mete Domaç’da kurumun faaliyetleri ile okuma yazma kursları, hayvancılık, tarım, bilgisayar, sportif kurslar ile özellikle köylerde genç kızların oldukça ilgi gösterdikleri biçki, dikiş nakış kursları hakkında açıklayıcı bilgiler verdi.

Köylerimizde özellikle tarım ve hayvancılığın daha bilinçli ve verimli yapılabilmesi için uygun kurslara ihtiyaç olduğunu belirten Domaç, kursları çeşitlendirmek ve ihtiyaçlara göre kurs açmak için gayret sarf ettiklerini ifade ederken, Kabaağaç Köyünde hangi alanda kurs talebi olursa karşılayacakları sözünü verdi.

 

TALEPLERE OLUMLU CEVAP

Mete Domaç, daha önce Kandıra Halk Eğitimi Merkezinin yıllık 70 civarında kursla öğretim yılını tamamlarken ihtiyaçların belirlenmesi ve alan taramaları sayesinde geçen öğretim yılı sonu itibarıyla bu sayının 228 kurs ve 3990 kursiyere ulaştığını, bu yıl ise aradan geçen 2 aylık zaman zarfında kurs sayısının 300’ü, kursiyer sayısının ise 4000’i geçtiğini belitti.

Toplantı sonunda Kabaağaç köyü sakinleri Köy Muhtarı Mustafa Bayram Çelik ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Domaç’a teşekkür edip, Köylerinde Sığır yetiştiriciliği ve Bilgisayar kursu açılması için talepte bulundu. Müdürü Domaç’da köylülere iki kurs taleplerinin en kısa zamanda karşılanacağı sözünü verdi.



       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑