Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Hac Ön kayıtları başladı

İlk defa hacca gitmek isteyenler için ön kayıtlar başladı. 8-14 Aralık tarihleri arasında İl Müftülüğünde gerçekleştirilecek olan ön kayıtların ardından 28 Aralık tarihinde kura çekimi yapılacak.

11 Aralık 2018 Saat: 00:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.464 kez okunmuştur

Hac Ön kayıtları başladı
Hac Ön kayıtları başladı

2019 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşların heyecanla beklediği 2019 hac ön kayıtları başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ilk defa hacca gitmek isteyenlerin müracaatlarını 8-14 Aralık tarihleri arasında alacak. İlimizde geçtiğimiz yılların toplamında ön başvuru yapan kişi sayısı 50 bini bulunmuştu ve geçtiğimiz yılda yaklaşık 1800 kişi hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gitmişti. İlimizde ön kayıtların ilk gününde öğle saatlerine kadar  400 ön kayıt başvurusu yapıldı.

15 İLE 21 BİN RİYAL ARASINDA 

İl Müftülüğünde Ön kayıt başvurularının ardından 28 Aralık tarihinde kura çekimi yapılacak, hac ücretleri ise bu yıl 15 bin ile 21 bin Riyal olarak belirlendi.2018 yılı hac kurasına girip hac kurasında ismi çıkmayan vatandaşların kayıtları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenileniyor. Kayıtları yenilenen vatandaşların başka bir işlem yapması gerekmiyor.

İL VEYA İLÇE MÜFTÜLÜKLERİNE 

İlk defa hacca gitmek isteyenler, müracaatlarını 8-14 Aralık tarihlerinde belirlenen bankalara 20 lira kayıt ücretini yatırdıktan sonra "www.hac.gov.tr" adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçeyle başvurarak yaptırabilecek. Hacı adaylarının kuraya birlikte katılmak istediği kişi veya kişiler varsa mutlaka bunları da belirtmeleri gerekecek. Adaylar, fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak "oda tercihli" veya "otel" konaklama türlerinden birini tercih edecek.

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑