Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Günler sonra Kandıra'da vaka çıktı! Kandıra ve İki İlçe risk altında

Bir hafta vaka görülmeyen Kandıra’da İstanbul’dan gelen iki yazlıkçıda virüs ortaya çıkmasıyla yeniden vaka görülmeye başlandı. Yetkililer plaj ve piknik alanlarının olduğu Kandıra, Kartepe ve Karamürsel’de vaka artışı bekledi

12 Haziran 2020 Saat: 09:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 38.775 kez okunmuştur

Günler sonra Kandıra'da vaka çıktı! Kandıra ve İki İlçe risk altında
Günler sonra Kandıra'da vaka çıktı! Kandıra ve İki İlçe risk altında

Koronavirüs ile mücadelede vaka sayısının azalmasıyla normalleşme dönemine geçildi. Birçok önlemin kaldırıldığı salgın döneminde Kocaeli’de de vaka sayısı azaldı. Ancak Gebze’de vaka sayısında artış devam ederken, şu anda en az vakanın çıktığı ve günlerce hiç vakanın görülmediği Kandıra, Kartepe ve Karamürsel turizm sezonun açılması ile tehlike altında. Özellikle İstanbul’dan gelen tatilcilerin bu üç ilçede vaka sayılarının yükselmesine neden olacağı düşünülüyor.

GÜNLER SONRA VAKA ÇIKTI

Kandıra’da vaka sayılarının azalması ve bir hafta vaka sayısının çıkmamasının ardından İstanbul’dan gelen yazlıkçılarda 2 vaka çıktı. Vakalar hemen hastaneye alınırken, bölgede temaslıları olmaması nedeniyle vaka sayısında artış olmadı. Ancak her gün gelen yeni yazlıkçıların riski artırdığı belirtildi. Kandıra yerelinde yaşayan vatandaşlar arasında bugüne kadar vaka görülmemesi bölgedeki mücadeleyi rahatlatıyor.

ARTIŞ OLACAK

Kocaeli’de vaka sayılarının en az olduğu Kandıra, Kartepe ve Karamürsel, normalleşme döneminde de vaka sayılarında günlük 1 ya da 2’ye düştüğü bölgeler. Hatta üst üstte vakanın çıkmadığı günlerin yaşandığı 3 ilçede tatil sezonunun açılması ile birlikte risk arttı. Plajların ve piknik alanlarının açılması ile birlikte bu üç ilçede vakalar yeniden ortaya çıkmaya başladı. Yetkililer yaz aylarında üç ilçede vaka artışı beklediklerini ve bu bölgelerde alınan önlemlere herkesin uyması konusunda denetimlerin sıklaştırılması gerektiği belirtildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑