Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kocaeli

Gazetecilerin ONURLU günü

16 Ocak Basın Onur Günü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti önderliğinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Geçtiğimiz yıllara nazaran çok daha kalabalık bir şekilde kutlanan etkinlikte bazı gazetecilere ödülleri de verildi

16 Ocak 2016 Saat: 17:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.654 kez okunmuştur

Gazetecilerin ONURLU günü
Gazetecilerin ONURLU günü

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit Av Köşkü’nde o dönemin ileri gelen gazetecileriyle bir araya gelerek cumhuriyet hakkında fikirlerini almış, bir anlamda cumhuriyetin ilan edileceğini açıklamıştı. İşte bu özel gün ilimizde Basın Onur Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl da yine bu özel gün Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti önderliğinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GAZETEMİZE ÖDÜL
Gerçekleşen tören her yıl olduğu gibi saat 09.30’da İzmit Tren Garı önünde basın emekçilerinin toplanmasıyla başladı. Federasyona bağlı ülkenin çeşitli yerlerinden gelen basın mensupları daha sonrasında, Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk heykeline çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu ve ardından törenin yapılacağı Av Köşkü’ne geçti. Burada gerçekleşen törende çeşitli dallarda başarı gösteren basın mensupları ile cemiyet tarafından belirlenen isimlere ödülleri dağıtıldı. Gazetemizin Bilgi İşlem Müdürü Levent Köyan da mizanpaj dalında Hüseyin Demiray özel ödülünü aldı.

YOĞUN KATILIM
Gerçekleşen bu yılki kutlamalara; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Ak Parti milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Abhazya Cumhuriyeti Milletvekili Tayfun Ardzınba, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demirİzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ile 60 cemiyet başkanı, faklı illerden yüze yakın gazeteci, DSP Kadın Kolları Genel Başkanı Meral Uçarı, DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İzmit Belediye Başkan  Yardımcısı İbrahim Bulut, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ,  Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Ayhan Zeytinoğlu ve çok sayıda gazeteci katıldı.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Gazeteciler Cemiyet Başkanı Çetin Gürol, “Ülkemizde birlik beraberliği bozmaya çalışanlara inat 93 yıl önce çok önemli toplantıya ev sahipliği yapmış bir yerde bulunuyoruz. Ulu önderin hayatının ilk ve tek basın toplantısını burada gerçekleştirmesi bizim için büyük bir onurdur. 16 Ocak Basın Onur Günü’nün tescillenmesi için çalışmalarımız sürecek. Volkan Şener’in araştırmaları sonucunda 1952 yılında cemiyetimizin kurulduğunu, ancak 80 darbesiyle kapatıldığını öğrendik’’ dedi.

HER ZAMAN ÖNEMSEDİK
Konuşmasını sürdüren Gürol, ‘’Şu an burada başkan olarak ben görülüyorum. Ancak burada onlarca isimsiz kahramanın da emeği bulunuyor. Daha fazla çalışmalıyız. Ulu önderin ilk ve tek basın toplantısını bizde yapmasından dolayı mutluyuz. Cemiyetimizin 30’uncu yılını doldurmasından da mutluyuz. Hedefim 100 arkadaşlarımızı yurtdışına götürmek. İletişim fakültesi öğrencilerini her zaman önemsedik. Her zaman yanımızda olan Kocaeli halkın çok teşekkür ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

GAZETECİLERE GÜVENDİ
Çetin Gürol’dan sonra kürsüye gelerek basın emekçilerinin çektiği zorlukları belirten Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “4 yıl önceyi hatırlıyorum. Yine burada 4 yıl önce cemiyet başkanı Halit Yılmaz’ın çabalarıyla başlattığı bugün gerçekten onur günü olmuştu. Bu onur gününün tüm Türkiye’de kutlaması için sayın bakanımızın desteğini istiyoruz. Buradan çağrı yapıyoruz. Bugün bizim için daha önemli gündür. Bugüne destek verenler teşekkür ediyorum” dedi.

SİYASET KADAR ZOR
Daha sonra konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Her mesleğin zorlukları var. Gazetecilik siyaset yapmak kadar zor bir meslek. Gazetecilerin haber alma veya yorum yapma konusunda bizler arkadaşlarımıza her zaman yardımcı oluyoruz. Bu bizim görevlerimiz arasında. Gerek ilçe gerek Büyükşehir Belediyesi olarak onlara kapılarımızı her zaman açıyoruz. Her geçen gün Kocaeli basını gazeteciliği kolaylaştırıp daha verimi hale geliyor. Vatandaşımızın hayatını birlikte kolaylaştıracağız’’ şeklinde konuştu.


İLK VE SON BASIN TOPLANTISI
Programda Vali Hasan Basri Güzeloğlu da bir konuşma gerçekleştirdi. Güzeloğlu, ‘’93 yıl önce Kasr-ı Hümayun’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu, kurtuluşunu ve hakimiyet yapısının kayıtsız ve şartsız cumhuriyet olacağını yüce Atatürk yaptığı ilk ve son basın toplantısıyla duyurmuştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleri, milletin birlik ve beraberliği adına aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Birlik ve beraberliği temin eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün fikren ve ilmen Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu bildirdiği bu önemli yerde ev sahibi olmanın gururunu yaşıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

ZAMAN AÇISINDAN ÖNEMLİ
Programın son konuşmasını gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık şu ifadelere yer verdi: ‘’Biraz önce çok güzel ifade edildi. Mekan ve zaman Kocaeli açısından çok önemli. Bahçesinde bulunduğumuz Kasr-ı Hümayun Osmanlı döneminde İstanbul dışında yapılan tek saray olma özelliğini taşıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi içerisinde gazeteciler aracılığıyla toplumla paylaştığı ilk basın onur gününün 93’üncü yıldönümünde canını feda eden gencecik bedenlerini toprağa verdiklerimizi de minnetle yad ediyorum’’ dedi.

TOKİ EVLERİ YAPILIYOR
Gazetecilere yapılacak olan TOKİ konutlarının da müjdesini veren bakan Işık, “Siyaset gazetecilerin söküğünü dikecek dedik. Şuan gazetecilerimiz için Derince Çınarlı mevkiinde 140 konutu başlatıyoruz. TOKİ, 23 Şubat’ta ihaleye çıkıyor. Evler 2+1 3+1 olacak. TOKİ konutları yapacak ve sizlere teslim edecek. Ben yerel basının ne kadar zor şartlar altında çalıştığını biliyorum. Kendi imkanlarıyla ev sahibi olmalarının da zor olduğunun farkındayım’’ diyerek yerel basın emekçilerine müjdeyi verdi. Konuşmaların ardından yıl içerisinde çeşitli dallarda ödüle layık görülen gazetecilere plaket ve hediyeleri verildi

ÖDÜL ALAN İSİMLER

En iyi haber dalında Hüseyin Yenice ödülleri: 
‘’Önce Hamsi Geldi‘’ haberiyle birinciliğe Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Kerim Yavuz layık görüldü.

Hüseyin Demiray Özel Ödülü
‘’İki Kızını Kaybeden Vekil: Depreme Karşı Savaşıyorlar’’ haberiyle A.A. muhabiri Metin Girgin layık görüldü.

Röportaj Dalı
‘’Ön Yargıları Sildik’’ röportaj birinciliğe Yeni Haber Muhabiri Meral Erdoğan layık görüldü.

Haber Fotoğrafı Dalı.
‘’Yorgun Bedeni Daha Fazla Dayanamayınca’’ fotoğrafıyla Marmara Gazetesi’nden İsa Turhan birinciliğe layık görüldü.

Hüseyin Demiray Özel Ödülü
‘’Bu Küçük Çocuğa İyi Bakın’’ fotoğrafıyla Özgür Kocaeli Gazetesi Muhabiri Vildan Kekeç özel ödüle layık görüldü.

Mizanpaj Dalı
‘’
İlahi Aşkın Eyleme Dönüşü’’ ile birinciliğe KOÜ öğrencisi Candoğan Parlatan layık görüldü.

Onur Ödülleri

En iyi TV Programcısı; Haber Türk’ten  Balçiçek İlter.

Yılın Tarihçisi; Ahmet Nezih Galitekin.

Yılın Gazetecisi; Milliyet Gazetesi’nden Bünyamin Aygün.

Yılın Spor Adamı; Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım.

Basın Onur Ödülü; Sabah Gazetesi’nden Yavuz Donat kazandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑