Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Spor

Faruk Akkoyun: 'Altın kemeri Kocaeli'ye getireceğim'

Kocaeli’nin yağlı güreşlerdeki en önemli başpehlivanlarından, Kandıralı, Büyükşehir Kağıtspor güreşçisi Faruk Akkoyun dün başlayan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ilk 8’e girmeyi başardı.

16 Temmuz 2018 Saat: 14:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.533 kez okunmuştur

Faruk Akkoyun: 'Altın kemeri Kocaeli'ye getireceğim'
Faruk Akkoyun: 'Altın kemeri Kocaeli'ye getireceğim'

Kocaeli’nin yağlı güreşlerdeki en önemli başpehlivanlarından, Kandıralı, Büyükşehir Kağıtspor güreşçisi Faruk Akkoyun dün başlayan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ilk 8’e girmeyi başardı. Bugün öğle saatlerinde gerçekleşen çeyrek final mücadelesinde Kırkpınar’ın başpehlivanlarından Samsunlu Şaban Yılmazla karşılaşan Faruk Akkoyun, müsabaka esnasında kaburga kemiğinde zedelenme yaşamış ve saha içinde 5 dakika boyunca tedavi görmüştü.

ÇEKİLMEK ZORUNDA KALMIŞTI

Buna rağmen ağrıları geçmeyen Akkoyun müsabakadan çekilmek zorunda kaldı. Sahayı sedye ile terk etmek zorunda kalan ve yaşadığı acı televizyon ekranlarına da yansıyan Akkoyun’a Kırkpınar’a ve yaşadığı sakatlıkları sorduk. İşte güreşçimizin En Kocaeli ile paylaştığı düşünceleri;

KABURGAMA BATTI

“Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl benim için güzel başladı. İyi hazırlanmıştım. Hedefim kesinlikle kemer almaktı. Cumartesi günü zorlu üç maç yaptım. Çeyrek finale kalmayı başardım. Çeyrek finalde Şaban Yılmaz ile eşleştim. Şaban Yılmaz ile müsabaka yaparken, bir pozisyonda onun dirseği benim kaburgama battı. Orada doktor 5 dakika kadar uğraştı, ancak ağrılarım dinmedi.

NEFES ALMAKTA ZORLANIYORDUM

Müsabakaya döndüm. Ama rakibim bir daha yüklenince, ciğerime yine baskı oldu. Nefes almakta zorlanıyordum. Doktorlara söyledim. Güreşmemi istemediler. Mecburen sahayı terk ettik. Sahayı sedye ile terk ettim. Çünkü yürürken baskı yapıyordu. Hemen hastaneye gittik.

ÜÇ HAFTA DİNLEN

Gerekli filmler çekildi. Göğüs kafesinin uc kıkırdağında içe ve dışa doğru batma oluşmuş. Üç hafta dinlenmem gerektiğini söylediler. İzmit’e dönünce kendi doktorumuza da görünüp hemen uygun tedaviye başlayacağız.

ŞU AN BİLEMİYORUM

Kırkpınar’dan sonra da katılmam gereken güreşler vardı. Onları ne yapacağımı şu an bilemiyorum. İzmit’teki doktorumun vereceği karara göre hareket edeceğim. Sol ayak bileğimdeki sıkıntı ise çok ciddi bir şey değil. Ayak bileğindeki derim de yüzülmüştü. Ama hemen tedavisi yapıldı.

BİR GÜN İNŞALLAH

Kırkpınar’da geçen sene ilk 16’ya kalmıştım. Bu yıl 8’e girdim. İyi hazırlanmıştım. Hedefim kesinlikle altın kemerdi. İnşallah önümüzdeki yıl diyelim. 40 yaşına kadar güreşebiliyorum. O kemeri bir gün Kocaeli’ye getirmek için var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Şuan 34 yaşındayım.

TEŞEKKÜR

Benim bu noktaya gelmemde destekleri bulunan isimler var. Onlara da bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, sonrasında Kağıtspor Kulüp Başkanımız Ali Yeşildal’a, Kağıtspor ailesine, İZAYDAŞ Genel Müdürümüz Muhammet Saraç’a, Kandıralı hemşehrilerime, dualarını esirgemeyen tüm Kocaelililere, herkese teşekkür ediyorum.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑