Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

En fazla bütçe Gebze, en az bütçe Kandıra'nın

Belediyenin aralık ayı meclisinde Büyükşehir ve 12 ilçenin bütçeleri onaylanacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en fazla bütçe Gebze, en az bütçe Kandıra'nın.

11 Aralık 2019 Saat: 23:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.369 kez okunmuştur

En fazla bütçe Gebze, en az bütçe Kandıra'nın
En fazla bütçe Gebze, en az bütçe Kandıra'nın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı son meclisi yarın (perşembe) gerçekleştirilecek. Fuar içi Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda yapılacak toplantı saat 15.00’te başlayacak. 108 gündem maddesinin görüşüleceği toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık yapması bekleniyor. Mecliste Büyükşehir ve 12 ilçenin bütçesi onaylanacak. Ayrıca SSK ve Maliye borçlarına karşılık yapılacak devirler onaylanacak. En önemli imar maddesinde ise Kent Ormanı’nın yanında Evsel Atık Yakma Tesisi için daha önce yapılan imar düzenlemesi, projenin iptal edilmesi ile eski haline dönüştürülecek.

CHP ONAYLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclisinde Büyükşehir ve 12 ilçe belediyesinin tahmini bütçeleri onaylanacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en fazla bütçe Gebze, en az bütçe Kandıra'nın. Mecliste CHP’nin bütçeye ‘evet’ demesi bekleniyor. Stratejik plana ‘evet’ diyen CHP’nin planın devamı olan bütçeye de ‘evet’ diyeceği tahmin ediliyor. Bütçe görüşmesinde Büyükşehir’in geçtiğimiz yıl 3 milyar 390 milyon olan bütçesinin 2 milyar 775 milyona neden düşürüldüğünün de açıklanması bekleniyor.

45 MİLYONLUK DEVİR

Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borcunu ödemek amacı ile İzmit’te 3, Gölcük’te 4, Kartepe’de 7, Körfez’de 1, Başiskele’de ise 2 taşınmazını kuruma devredecek. SGK’ya devredilecek taşınmazların toplam bedeli 29 milyon 649 bin lira. Ayrıca vergi borçlarının karşılığında ise Maliye’ye İzmit’te 2, Kartepe’de 2 ve Gölcük’te 2 taşınmazı devredecek. Maliye’ye toplam devredilecek olan taşınmazların bedeli 15 milyon 632 bin lira. Bu devirlerle Büyükşehir, SGK ve Maliye’ye 45 milyon 281 bin lira borç ödemiş olacak.

İMAR PLANI DEĞİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce Kabaoğlu ve Kaşıkçı köyleri arasında yapmayı planladığı Evsel Atık Yakma Tesisi’nin imar planı iptal oldu ve vatandaşın talep ettiği gibi yeşil alan olarak değişikliği yapıldı. Evsel Atık Yakma Tesisi yapılmasının Başkan Tahir Büyükakın tarafından iptal edilmesinin ardından, imar planı ile ilgili vatandaşların itirazı değerlendirilerek çalışma yapıldı. Mecliste yapılacak düzenleme ile bölge eski imar planı ile devam edecek.

ONAYLANACAK BÜTÇELER

Büyükşehir Belediyesi 2 milyar 775 milyon lira

İzmit Belediyesi 300 milyon lira

Kandıra Belediyesi 34 milyon 674 bin lira

Kartepe Belediyesi 141 milyon 400 bin lira

Derince Belediyesi 115 milyon 500 bin lira

Başiskele Belediyesi 133 milyon 749 bin lira

Gebze Belediyesi 370 milyon lira

Darıca Belediyesi 169 milyon 862 bin lira

Dilovası Belediyesi 84 milyon 253 bin 500 lira

Çayırova Belediyesi 175 milyon lira

Körfez Belediyesi 188 milyon 750 bin lira

Gölcük Belediyesi 122 milyon lira

Karamürsel Belediyesi 43 milyon lira

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑