Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

En fazla 65 yaş üstü vatandaş Kandıra’da!

Kocaeli'de 65 yaş üstü kişilerin yaşadığı ilçelerin nüfusa oranlarını gösterir bir çalışmaya göre %15.4 oranla ile Kandıra birinci sırada

6 Nisan 2020 Saat: 02:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.622 kez okunmuştur

En fazla 65 yaş üstü vatandaş Kandıra’da!
En fazla 65 yaş üstü vatandaş Kandıra’da!

KOVİD-19, hastaların yaşı arttıkça daha fazla ölüme neden oluyor. Bu sebeple İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlayarak 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ilan etti. Ardından bu yaş sınırlamasını 60 yaşa kadar indirdi. Virüsün en çok etkilediği risk grubunu korumak için 60 yaş üstü sokağa çıkma kararı ardından yaşlılarımız evlerine kapandı. Evlerine kapanan yaşlılarımıza Devletimiz, Belediyeler, STK’lar, duyarlı vatandaşlarımız onlar evden çıkmasın diye adeta seferber oldular. Yaşlılarımızın ihtiyaçları dışarıdan alınıp kapılarına kadar teslim ediliyor.

En Çok yaşlı Kandıra’da
Koronavirüs salgınında ölüm oranları 60 yaş üstü insanlarda en yüksek düzeyde seyrediyor. Türkiye'de yaş ortalaması 31.5 iken, 65 yaş üstü nüfusun oranı sadece 7.79.Kocaeli geneline bakıldığında yaşlı nüfusun en fazla olduğu İlçe %15.4 oranla Kandıra olarak görülüyor. Kandıra’yı nüfusunun %12.6’sı yaşlı olan Karamürsel takip ediyor. Kandıra’da ve Karamürsel’de bulunan vatandaşlarımıza bu anlamda daha fazla iş düştüğü gözüküyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑