Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Elazığ'da 6.8 Şiddetinde Deprem! Onlarca ölü, binlerce yaralı

Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli deprem Diyarbakır başta olmak üzere Batman, Şanlıurfa ve Mardin'de de hissedildi. Depremde 20 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1015 kişi ise yaralandı.

24 Ocak 2020 Saat: 21:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.386 kez okunmuştur

Elazığ'da 6.8 Şiddetinde Deprem! Onlarca ölü, binlerce yaralı
Elazığ'da 6.8 Şiddetinde Deprem! Onlarca ölü, binlerce yaralı

Son dakika haberi: Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu bölgesinde gün içerisinde artçı sarsıntılar yaşanırken merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD Depremde ölenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini, yaralı sayısının ise 1015 olduğunu duyurdu.

KANDİLLİ 6,8 OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi daha sonra depremin büyüklüğünü 6.5 olarak güncelledi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 6.8 olarak açıkladı. 21.08'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 21.17'de 5.1 şiddetinde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi. Bakan Soylu, Malatya Doğanyol'da bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

BAKANLIKTAN DEPREMLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Gece saatlerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13'u Elazığ, 6'sı Malatya olmak üzere 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve toplam 922 kişinin yaralı olduğunu açıkladı. Elazığ'da 30'a yakın kişinin göçük altında kaldığını belirten Bakan Koca, ölü sayısının artabileceğini söyledi. Ancak gece saatlerinde yapılan bu açıklamanın ardından AFAD sabah saatlerinde bir açıklama yaptı ve ölü sayısının 20 olduğunu duyurdu.

AFAD BAŞKANI: EKİPLERİMİZ SAHA ÇALIŞMASINA BAŞLADI

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından ekiplerin saha taramasına başladığını belirterek, "Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar." dedi.

DEPREMİN ARDINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

Elazığ depremi canlı yayında yakaladı!

Şanlıurfa'da yayın yapan yerel bir televizyon kanalı komşu ilde yaşanan depremi böyle hissetti. İşte canlı yayındaki o görüntüler...

Son günlerde ülkemizin batısında meydana gelen depremler vatandaşları tedirgin ederken, korkulan haber dün akşam 20.55'te Elâzığ’dan geldi. Merkez üssü Sivrice ilçesi olan depremin şiddeti 6.8 olarak açıklandı. Yerin 6.75 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem; Malatya, Kilis, Adıyaman, Tokat, Samsun, Çorum, Niğde, Kayseri, Kırşehir ve Şanlıurfa’dan da hissedildi. Özellikle Elâzığ merkez, Maden ve Sivrice ilçeleri ile Malatya’nın Pütürge ve Doğanyol ilçelerinden yıkım haberleri geldi. Depremde  toplam 20 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1015 kişi ise yaralandı.

AFAD: 20 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ
Deprem bölgesinde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 05.44 sıralarında yaptığı açıklamada 19 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Koca, "19 vatandaşımızı kaybettik. Malatya'da 221, Elazığ'da 551 yaralımız var. Elazığ'da 30'a yakın göçük altında vatandaşımız olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir." dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑