Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Diyanet Sen'de 4. kez Tarcan dönemi

Memur Sen’e bağlı Diyanet Sen Kocaeli Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 2 adaylı kongreyi 5 oy farkla Selami Tarcan kazandı.

1 Kasım 2018 Saat: 04:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.390 kez okunmuştur

Diyanet Sen'de 4. kez Tarcan dönemi
Diyanet Sen'de 4. kez Tarcan dönemi

Memur Sen’e bağlı Diyanet Sen Kocaeli Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede Kocaeli Diyanet Sen’in üç dönemdir başkanlığını yürüten Selami Tarcan yeniden aday olurken bir diğer aday ise Fevziye Camii İmam Hatibi Halit Es oldu. 138 delegenin oy kullandığı kongrede Halit Es’e 65 oy Selami Tarcan’a ise 70 oy aldı. Kongre sonucunda 5 oy farkla Diyanet Sen Kocaeli Şubesi’nin yeni başkanı Selami Tarcan oldu.

YOĞUN KATILIM
Kongreye Eğitim Bir Sen Memur-Sen Kocaeli İl Başkanı Şahin Yaşık, Diyanet Sen Kocaeli İl Başkanı Selami Tarcan,  Diyanet Sen Başkan Yardımcısı Ali  Güzeldal , Bir Sen başkanıSadican Aygen, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, İzmit İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, Marmara Bölge Hak İş Sendika Başkanı Mustafa Taştekin, Bayındır Memur Sen Mustafa Altun, Kandıra Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Büro Sen 1 Nolu Şube başkanı Fırat Güler, Kıbrıs Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır ve üyeler katıldı.  Kongre Diyanet Sen Başkan Yardımcısı Ali Güzeldal’ın Kuran Tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. 

DEMOKRASİ YARIŞI
Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Selami Tarcan,” Biz Kocaeli Diyanet Sen olarak çift liste olarak hiç seçime gitmedik. Bugün burada böyle bir seçim yapmış olacağız. Tabi ki bu kardeşliğimize, dostluğumuza eksi olacağını düşünmüyorum. Bu bir demokrasi yarışı. 143 delegasyonumuz burada oy kullanacak. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Önemli olan sendikamız, davamız kazansın. Hızla büyüyen Diyanet Sen’imizin günden güne artan profilini daha da büyütmek için elinden geleni yapacaklardır” dedi. 

SENDİKA DEMEK, BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEMEK DEMEKTİR
Tarcan sözlerinin devamında ”Sendika demek, birlikte şarkı söylemek demektir.Kimin ve neyin şarkısını söylüyorlar? Kişisel değil, sendikada hayat bulan ortak iradenin şarkısını söylemektir. Sendikanın amacı toplumların ve kitlelerin sesine kulak vermektir; kırıp dökmek değil birlikte imar etmektir. 2007 yılından beri üç dönemdir devam ettiğimiz şube başkanlığımızda, 500’lerde aldığımız üyeleri 1800’lere ulaştırmayı başarmış bulunmaktayız. Bundan dolayı herkesi tebrik ediyorum. Yıllarca kurumumuz teşkilat yasası olmadan idare edildi. Hamdolsun bugün teşkilat yasamız var” ifadelerini kullandı.

EL ELE OMUZ OMUZA
Tarcan’ın ardından konuşan bir diğer aday Fevziye Camii İmam Hatibi Halit Es ise ” Türkiye’de yıllarca STK’lar devlete ve hükümete karşı çalışan kurumlar olarak görülmemiştir. Bu durum Memur Sen ve Diyanet Sen’in halk içinde olan yeri öne çıkmış; bu yargı yıkılmıştır. Milletimizin tüm renklerini, kimliğini ortaya koyan STK’lar ile kamu kuruluşlarımız el ele omuz omuza faaliyet göstermektedir. Üye sayısı 1820’ye ulaşmış, Türkiye genelinde ise 85 bini aşmış dev bir kadroyuz. Bizim sendikamız kamu yararına çalışan, millete hizmet eden bir sendikadır. Rabbim bizleri yalnızca rızası için çalışan kullarından eylesin” dedi. 

KARŞI ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Es konuşmasının devamında “Tarih ibret almayanlar için tekerrür eder. Onun için tüm imkanlarımızla geçmişteki hataların tekrarlanmaması adına elimizden gelen gayreti göstermek; menfaatin üste çıkmasına müsaade etmemeliyiz. Gerçek anlamda kardeşlik ortamı böyle oluşturabiliriz. Diyanet Sen olarak değerli üyelerimiz bize bu görevi verdiği takdirde, yasalar gereği çerçevesinde çıtayı daha üst sıralara çıkaracağız. Hangi şartlarda olursa olsun haksızlığın karşısında, doğrunun yanında Memur Sen ve Diyanet Sen geleneği oluşturuyoruz. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada, zulüm, işkence vb. Haksızlıklara karşı çıktık; karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi. 

SELAMİ TARCAN'IN LİSTESİ
Selami Tarcan başkanlığındaki yönetim aday listesinde Çetin Kıranşal, Muhammet Arıca, Sabahattin Bakır, Muhammet Bulut, Yavuz Aksu ve Tuncar Yaşar bulunuyor. 

HALİT ES LİSTESİ
Halit Es’in başkanlığındaki yönetim aday listesinde ise Necati Gürbüz, Zeki Albayrak, Zekeriya Acar, Osman Öztoprak ve Hüseyin çakır yer alıyor.  
 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑