Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a bir destek de Tarcan’dan

Eşcinsellikle ilgili sözlerinden dolayı hakkında suç duyurusunda bulunulan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a bir destek de Selami Tarcan’dan geldi.

27 Nisan 2020 Saat: 21:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.492 kez okunmuştur

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a bir destek de Tarcan’dan
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a bir destek de Tarcan’dan

Diyanet-Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında İnsan Hakları Derneği tarafından yapılan suç duyurusunu kınadıklarını söyledi.

Cuma hutbesinde İslam’ın en temel yasaklarından biri olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini söylemesine karşın dillerinden kin dökülenlerin, Diyanet’e dair bir tek olumlu cümle kurmayanların, Diyanet’in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmelerinin imkansız olduğunu ifade eden Tarcan, “Sözde İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmasını kınıyor, Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

KUR’AN’DA YASAK

Diyanet-Sen olarak dün olduğu gibi bugün de ümmet coğrafyasına hizmet eden mazlumların, çaresizlerin imdadını yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanet ve onun saygıdeğer başkanına yapılan acımasız saldırılara karşı olduklarını, tek dil ve söylemle dünyaya haykırdıklarını belirten DiyanetSen Kocaeli Şube Başkanı Tarcan, açıklamasında şunları söyledi:

“İslam’ın en temel yasaklarından olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini Diyanet İşleri Başkanımız söylemeyecek de kim söyleyecek? Zinanın ve eşcinselliğin zararları ortadayken insan hakları bahane edilerek unun söylenmesine bile tahammül edilememesi neyin şımarıklığı ve azgınlığıdır. Herkes tarafından bilinmektedir ki, sigara sağlığa zararlıdır. Birilerinin sigara içmesi sigaranın sağlığa zararlı olduğu gerçeğini değiştirmez. Sigara sağlığa zararsız da diyemezler. Zinanın, eşcinselliğin ferdi ve toplumsal zararları ortadayken birileri zina yapıyor diye bunu normal görmemizi bizden kimse beklemesin. Kanunda bu yaptığınız suç olmayabilir ancak bunun zararları ortadayken siz rahatsız oluyorsunuz diye başımızı kuma gömmeyeceğiz.”

Zina ve eşcinselliğin ferdi ve toplumsa zararları ortadayken bazı sözleşmelerle bunları suç olmaktan çıkarılması ve ülkemizin bu sözleşmelere taraf olmasının toplumda onarılması güç zararlar açacağını vurgulayan Tarcan, “Bu kişilerin Yüce Kitabımız Kur’an’da bunlarla ilgili ayetlerin söylenmesine bile tahammül edememesi bu sözleşmelerden aldıkları güç iledir. Yine bu güç iledir ki Türkiye’nin bu konuda en yetkili kişisi Diyanet İşleri Başkanının yaptıklarının zararlarını söylemesinden dolayı onun hakkında suç duyurusunda bulunma ve görevden alınmasını talep etme cüretini gösterebiliyorlar. Devlet yetkililerimizi toplum yapımızı dinamitleyen bu tür sözleşmelere imza atma yerine kendi toplum yapımıza uyan düzenlemeler yapmaya davet ediyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑