Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Dinç: “Kocaeli’nin ağabeyi olmak, her şeyden çok daha değerli”

Sağlık eski Bakanı Ecz. M. Kazım Dinç, İnsani Değerler Birliği(İDEBİR) tarafından düzenlenen ‘Vefa Sohbeti’ ne konuşmacı konuk olarak katıldı.

12 Aralık 2019 Saat: 18:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.998 kez okunmuştur

Dinç: “Kocaeli’nin ağabeyi olmak, her şeyden çok daha değerli”
Dinç: “Kocaeli’nin ağabeyi olmak, her şeyden çok daha değerli”

Merkezi İstanbul’da bulunan SURDER yönetim kurulu başkanlığını yapan Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç, dernek merkezinde düzenlenen sohbette, hayat hikayesini, bakanlık ve milletvekilliği döneminde, başta sağlık olmak üzere ülkemize ve ilimize kazandırdığı yatırımları ve hizmetleri anlattı.

HAYATA 490 BİN LİRA BORÇLA BAŞLADIM

1948 yılında Kandıra’da doğduğunu, ilk ve ortaokulu Kandıra’da bitirdiğini, liseye İzmit Lisesi’nde başladığını, Antalya’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitirdiğini söyleyen Dinç, “Kandıra’nın ilk eczanesi olan, eşi benim öğretmenim olan Asım Evin’den devraldım. Meslek hayatıma 490 bin TL borçla başladım. 10 yıl içinde borçlarımı ödedim. Hemşerilerimden en küçük bir şikayetim olmadı. Yaptıklarım, zaman içinde hep karşıma çıktı. Kandıra beni bağrına bastı, bende Kandıra’yı bağrıma bastım.” dedi.

BU KÜRSÜ DEĞİRMEN GİBİ ADAMI ÖĞÜTÜR

Siyasete Adalet Partisi’nde Kandıra ilçe başkan yardımcısı olarak ilk adımı attığını; 1973 yılında belediye meclis üyesi seçildiğini, belediye başkanlığında Kenan Evin ve İsmail Genç ile yarıştığını söyleyen Dinç, o günlere ait siyasi hatıralarını şöyle anlattı: “-Seçimlere 10 gün kala, ilçe yönetim kurulu bana, ‘sana görev veriyoruz’ diyerek aday olmamı istediler. O seçimi Kenan Evin kazandı. Genel seçimlerde 2.sıradan milletvekili adayı gösterildim. Kandıralı hemşerilerim seçilmem için çok gayret gösterdi. O dönemde Başbakan olan merhum Süleyman Demirel’in, kürsüde konuşmak isteyenlere, ‘bu kürsü değirmendir, adam öğütür’ tavsiyesini hiç unutmam. Demirel ile ailece görüşüyorduk. Muğla’dan ilimize atanan, projeci olan Kocaeli Valisi Kemal Nehrozoğlu ile çok önemli projeleri hayata geçirdik.”

BEN BAĞIMSIZIM

Bakanlık döneminde Türkiye’ye olduğu gibi Kocaeli’ye de çok hizmetleri olduğunu, müsteşarsız çalıştığını belirten Kazım Dinç, “Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin kurulması, Kocaeli Devlet Hastanesi Kroner Yoğun Bakım Üniteleri, Görüntüleme merkezleri, bazı ilçelere devlet hastanesi yapılmasında, İsmetpaşa Stadının ışıklandırılmasına katkım oldu. İlimize, 30’a yakın sağlık ocağı ve birçok ilçemize de sağlık meslek liseleri açtık. Kandıra Yolunun yapılmasında evrak takibini bile yapıyordum. ”dedi.

1995 yılından itibaren ‘Merkez Sağ’ın çökmeye başladığını, 2002’de yıkıldığını belirten Sağlık eski Bakanı Dinç, bu konuda partiye yönetenlere ikazları yaptıklarını, binlerce partilinin katıldığı önseçim sonuçlarına itibar edilmediğini söyledi. Şu andaki yönetim sistemini desteklediğini belirten Sağlık eski Bakanı Dinç, “Anayasa ve Referanduma ‘evet’ dediğim için beni itibarsızlaştırmak istediler. Ben bir siyasi parti üyesi, mensubu değilim; bağımsızım. Kocaeli’nin ağabeyi olmak, bakanlık ve diğer unvanlardan bin kat daha değerlidir.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑