Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Denize açılan balıkçılar, palamut ve hamsiyle döndü

15 Nisan’da başlayan büyük teknelerle profesyonel balık avı yasağı dün gece sona erdi. Karamürsel'de av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçılar, limana hamsi ve palamutla döndü.

1 Eylül 2018 Saat: 12:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.465 kez okunmuştur

Denize açılan balıkçılar, palamut ve hamsiyle döndü
Denize açılan balıkçılar, palamut ve hamsiyle döndü

Marmara Denizi'nde gece boyunca avlanan balıkçılar, sabahın erken saatlerinde Ereğli Balık Hali'ne gelmeye başlarken, bazıları da avladıkları balıkları Gemlik'ten kamyonlara yükleyerek Ereğli Balık haline gönderdi. Ereğli limanından 6 büyük gırgır ve  bunlara bağlı olarak 5 adet küçük ölçekli yardımcı tekne ile hareket edildi. Darıca, Çayırova, Tuzla, Adalar açıkları, Yalova Çınarcık’ta denizde balık yoğunluk kontrolü yapıldı. Abanozlar büyük ölçekli teknesi ise 900 metre uzunluğunda, 150 metre derinliğindeki ağı, denize bıraktı. Yaklaşık 25 kişilik tayfa denizden hep beraber ağı yukarı çekmeye başladı. Yaklaşık 80 köpük kasa hamsi çıkarıldı. Yalova Çınarcık mevkiinden balık arabalarına yüklenerek Ereğli Balık Haline gönderildi. Bu sırada bilgiler veren tekne kaptan Hakan Abanoz ‘’30 yıldır bu işi yapıyoruz. Her sezon yeni bir heyecan yaşıyoruz. 25 kişi çalışıyor. Ekmeğimizi denizde arıyoruz. Vatandaşlara taze en güzel balığı nasıl ulaştırırız bunun düşüncesini taşıyoruz. Sezonumuz hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.

PROTOKOL
Karamürsel Ereğli Balık Halinde saat 06.00’daki programa, Vali yardımcısı Dursun Balaban, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, eski milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürü Ayhan Acar, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Müftüsü Mehmet Refah Özdemir, Kocaeli Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel, Tarım İl Müdürü Nuri Al katıldı. İlçe müftüsü Özdemir’in duasının ardından Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın düdüğü çalması ile mezat başladı. Müşterilerin yoğun talebi ile mezat kısa sürede sona erdi.

MEZAT FİYATLARI
İstavrit köpük kasa:(14.15 kg) 330-380
Sardalya köpük kasa:(13.15 kg.) 200.250
Torik tane: 40-60
Palamut çifti:15-20
Zargana kasa:60-80
Mezgit 10 kg kasa:270-320
Hamsi (15.16 kg) kasa: 120-150

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑