Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kocaeli

Delege olamamak dünyanın sonu değil

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, kurultay delegesi olarak seçilmeyen dört ilçe başkanıyla ilgili konuştu. Sarıbay, “Elbet kırgınlıklar olacak. Ama biz bunları gidereceğiz. Kurultay delegesi olmamak dünyanın sonu değil” dedi

4 Ocak 2016 Saat: 13:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.917 kez okunmuştur

Delege olamamak dünyanın sonu değil
Delege olamamak dünyanın sonu değil

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, dün parti binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Geride bırakılan kongreyi değerlendiren İl Başkanı Cengiz Sarıbay, kurultay delegesi olarak seçilmeyen ilçe başkanlarının durumunu değerlendirdi. Kurultay delegesi olamamanın dünyanın sonu olmayacağını belirten Sarıbay, “Dört ilçe başkanımız kurultay delegesi olamadı. Elbet kırgınlıklar olacaktır. Ama kurultay delegesi olarak seçilememek dünyanın sonu değil” ifadelerini kullandı.


PARTİLİLER BİRBİRİNE SAHİP ÇIKTI
İl kongresini değerlendiren CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Genellikle il kongresinin başından sonuna kadar götürülüşü çokta kötü değildi. Bazı tatsız olaylar öne çıkartıldı. Çarşaf liste konusu öne çıkartıldı. Kongrede kimse kimseye vurmadı ve hakaret etmedi. Partili partisine sahip çıktı. Biz bu enerjiyi dışa dönüş olarak yansıtamadık. Partinin bu enerjisini halkımıza dokunacak tarzda yönlendireceğiz” dedi.


BENDE ÜZÜLDÜM AMA…
Dört ilçe başkanının kurultay delegesi olarak seçilmemesini değerlendiren Sarıbay, “Kongrede birçok eksikliğimiz vardı. 4 ilçe başkanımızın kurultay delegesi olamaması beni de üzdü. Ben kendilerine 1 hafta öncesinden söylemiştim. Arkadaşlarımı ikna edemedim. 2 yöntemde olabilir. Bütün ilçe başkanlarının kurultay delegesi olmasıydı. 30 delegenin altında olanlara kurultay delegeliği vermedik. Bu bir eksikliktir. Bende bunu kabul ediyorum. Kurultay delegeleri olamadılar diye bu yolun sonu değil. Partinin de sonu değil. Yeni bembeyaz bir sayfa açacağız ve kırgınlıkları gidereceğiz. Art niyetimiz yoktu” ifadelerini kullandı.


ACURMAN OLMAZSA OLMAZIM
Sarıbay, “Ben 2010 yılında tüm ilçe başkanlarımızı kurultay delegesi yazdığım için seçimi kaybettim. 4 başkanı yazmamak hataysa bu hata benim. 1 kadın adayın eksik olduğu hatası var. 20 kurultay delegesi örgütler tarafından belirlendi. Ben de belirlenen listeyi yazdım. Ben 1 kadın delege eksikliğine müdahale edemedim. 2 eksik olacaktı 1 eksik oldu. Hüseyin Acurman yola çıktığım günden itibaren yanımda oldu. Benim olmazsa olmazımdır. Hüseyin fedakarlık yaptı istemediği halde eşini listeye yazdırdık.  Canan Acurman bu partinin en aktif isimlerinden biridir. Canan Acurman’ı kurultay delegesi yaptığım için çok mutluyum ve pişman da değilim” diye konuştu.


DÜNYANIN SONU DEĞİL
Kurultay delegesi verilmeyen ilçelerin yönetimlerinin istifa edecekler iddialarına da değinen Sarıbay, “İstifa edecekler varsa kendilerini ikna etmek isterim. Kurultay delegesi olmayınca dünyanın sonu gelmiyor. Bunu büyütmenin bir alemi yok. İstifa eden olursa etme yapma deriz. Bu parti ben olmasam da var. İlçe başkanı olmasa da var. Ben istifa edeceklerini sanmıyorum. Yapacaklarsa da particiliğe yakışmaz” açıklamasında bulundu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑