Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Damızlık Birliği Eğitim Çiftliği için ilk kazma vuruldu

Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Kandıra’nın Üğümce Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan eğitim çiftliği için ilk kazma vuruldu.

10 Şubat 2016 Saat: 11:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.239 kez okunmuştur

Damızlık Birliği Eğitim Çiftliği için ilk kazma vuruldu
Damızlık Birliği Eğitim Çiftliği için ilk kazma vuruldu

Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin projesi ile Kandıra’nın Üğümce Mahallesi’nde açılacak olan eğitim çiftliği için temel atma çalışmaları başladı. İlimizde hayvancılığın gelişmesi ve üretimin artmasında önemli bir rol üstlenecek olan eğitim çiftliğinin ahır ve müştemilat kısmının Haziran ayında teslim edilmesi bekleniyor. Türkiye’nin önemli markalarından Sütaş’tan sonra ilk kez Kandıra’da açılacak olan üretim çiftliği ile üreticiler hem daha bilinçli hayvan yetiştirici olmak adına eğitim alacak hem de faizsiz düve alma imkanı ile karantina çiftliği gibi hizmetlerden yararlanabilecek.

 

TAMAMI 2017’DE TESLİM

Toplam maliyeti 2 milyon 500 bin TL olan çiftlik ilk etapta 100 baş kapasite ile başlayacak olup 14 bin metrekare alanda 3 bin 850 metrekare kaplı alan üzerine inşa edilecek ve toplamda 320 baş kapasiteye ulaşacak. İlk etapta 1 milyon 360 bin TL’lik kısmı %50 hibeli olarak yapılacak tesisin toplam maliyeti 2 milyon 500 bin TL olup ahır ve müştemilat kısmı Haziran ayında bitmiş olacak. Diğer idari bina ve yönetim binalarının da 2017’de teslim edilmesi bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑