Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Çöp Bertarafı İçin Bambaşka Bir Yol

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, çöp ile ilgili iki alternatif üzerinde çalışma yaptıklarını belirtti.

18 Ekim 2020 Saat: 23:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.801 kez okunmuştur

Çöp Bertarafı İçin Bambaşka Bir Yol
Çöp Bertarafı İçin Bambaşka Bir Yol

Kocaeli’nde uzun zamandır gündemde olan çöp bertarafı ile ilgili çalışmaların tamamlanmasına kısa bir süre kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, çöp ile ilgili iki alternatif üzerinde çalışma yaptıklarını, ilk çalışmalarının İZAYDAŞ ile özel bir şirketin yürüttüğü Ar-Ge çalışması olduğunu belirtti. Aralık ayının başında çöp sorunun çözümü için bir açıklama yapacaklarını belirten Büyükakın, 400 ton kapasiteli yüksek basınç ile çöpten enerji elde etme ve mekanik ayrıştırma ile bertaraf yöntemlerinden biri ile yollarına devam edeceklerini belirtti.

İZAYDAŞ VE ÖZEL ŞİRKET BİRLİKTE ÇALIŞIYOR
İZAYDAŞ'ta düzenli depolama alanında yaşanan kokuyu gidermek için tüm yöntemleri denediklerini söyleyen Büyükakın, “Depolama alanı dolduğu için kokunun önüne geçmek neredeyse imkansız hale geldi. Ancak biz bu süreçte boş durmuyoruz ve çöp sorunun çözümü için önemli çalışmalar yapıyoruz. İZAYDAŞ ve özel bir şirketin pirolis yöntemi ile bertaraf için bir Ar-Ge çalışması var. Günlük 400 ton kapasitesi olan bu yöntem başarılı olursa kenttin birkaç noktasında kuracağız.

BAMBAŞKA BİR YOL
Eğer Ar-Ge çalışması başarılı olursa o zaman çöp meselesinde bambaşka bir yola girmiş olacağız. Şu anda Ar-Ge çalışması pilot uygulamasına geçme safhasına geldik. Çalışmanın sonuçları Aralık ayının sonuna doğru belli olacak. Bu çalışma ile çöpleri ayrıştırmadan sisteme koyacağız ve sistem bu çöpleri yüksek basınç ile parçalayacak, suyunu buharlaştıracak ve bu işlemlerden elektrik enerjisi üretecek. Bu yöntem ile hiç ayrıştırma yapılmayacak.

ARALIK AYINDA AÇIKLAYACAK
Ar-Ge çalışmasında beklediğimiz verimliliği elde edemezsek yolda kalmamak için mekanik ayrıştırma ve bertaraf tesisi projesinin de çalışmalarını yürütüyoruz. Ar-Ge çalışması başarılı olursa bu yöntemle yolumuza devam edeceğiz. Arcak başarılı olmazsa mekanik ayrıştırma ve bertaraf tesisi projesi ile çalışmamızı sürdüreceğiz. Aralık ayının başında kent kamuoyunu çöp ile ilgili çalışmamız hakkında bilgilendireceğiz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑