Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kocaeli

CHP'li vekil Kocaeli İl Müftüsü'nün görevden alınmasını istedi

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yazdığı mektupta Kocaeli İl Müftüsü'nün görevden alınmasını istedi.

28 Ocak 2016 Saat: 08:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.848 kez okunmuştur

CHP'li vekil Kocaeli İl Müftüsü'nün görevden alınmasını istedi
CHP'li vekil Kocaeli İl Müftüsü'nün görevden alınmasını istedi

Diyanet'e bağlı Kocaeli Müftülüğü’nün sitesinde "dinini değiştirenin boynunu vurun", "zina yapan cariyeleri sopalayın" şeklindeki ifadelerin yer aldığı iddiaları üzerine CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi açıklama yaptı. CHP’li vekil Hakverdi, açıklamanın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu’na mektup yazdı.


Hakverdi, açıklamasında Anayasa’nın ilgili maddelerini hatırlatarak şöyle dedi:
“Anayasamızın 24’üncü maddesinin ilk fıkrasında “herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir” diyerek “inanç hürriyeti”ni tanımıştır. Yine Anayasanın 136. Maddesinde, “Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, lâiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir…” hükmü düzenlenmiştir. Ayrıca sosyal hayata ilişkin emir ve talimat içerikli görüşün kamunun internet sitesinden duyurulması TCK 215’te tarif edilen suçu oluşturmaktadır.
Son zamanlarda bütün bu yaşananlara başta hükümetin sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sessiz kalması üzerine Davutoğlu’na bir mektup daha yazarak Görevden almıyorsanız, yargılatmıyorsanız bari tedavi ettirelim? teklifini sundum.”

Hakverdi açıklamasının sonunda Başbakan Davutoğlu’ndan istediği talepleri şöyle sıraladı:
“1-TCK 279. Maddesi gereğince Kocaeli İl Müftüsü hakkında TCK 215, 220 3713 sayılı yasa gereğince işlem yapılması hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunulmasını,
2-İl Müftüsünün derhal görevden alınarak idari soruşturma başlatılmasını,
3-Sayın Başbakanlık en üst idari amir olduğundan İl Müftüsü hakkında MK 405/2 maddesi gereğince kısıtlama kararı alınması için idare adına mahkemeye başvurulması hususunu arz ve talep eden mektubumuz ekte basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ASLINDA SİTEDE YOK!
CHP'li vekil Ali Haydar Hakverdi'nin Davutoğlu'na mektup yazma sebebi olan hadisler aslında Kocaeli İl Müftülüğü'nün sitesinde yer almıyor. Tartışma yaratan hadisler 2 yıl önce, 2014 yılı Ocak ayında gündeme gelmişti. Mehmet Sönmezoğlu'nun İl Müftüsü olduğu dönemde Milliyet Gazetesi hadislerle ilgili haber yapmış, tartışma yaratan hadislerin yer aldığı 'Kütüb-i Sitte' bölümü siteden çıkartılmıştı. Bilindiği gibi Sönmezoğlu daha sonra görevini bırakarak AKP'den milletvekili aday adayı olmuştu. Sözcü Gazetesi de geçtiğimiz günlerde 2 yıl önceki haberi sanki yeni olmuş gibi Millyet Gazetesi'ni kaynak göstererek yeniden gündeme getirdi. Haber kısa sürede yeniden yayılırken, CHP'li vekil de basında yer alan haberlerden yola çıkarak Başbakan Davutoğlu'na mektup göndermiş oldu.

Kaynak: Bizim Kocaeli 

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
NURİTTİN ÖZTÜRK 28.01.2016 21:44
Diyanet kur an ı kerimi bilmez.diyanet kur an islamını bilmez.müftüler emevi dini abbasi dini selçuklu dini osmanlı dini anlatırlar.islamda kölelik ve cariyelik haramdır.----Muhammed suresi 4 ayet--- savaş esirleri için 2 HÜKÜM İÇERİR HER NE ŞARTTA OLURSA OLSUN SAVAŞ ESİRLERİNİ SERBEST BIRAKIN DER.Fidye yada fidyesiz serbest bırakın.DİNİ değiştireni öldürün hükmü islam hükmü değildir.DİNDE ZORLAMA YOKTUR.En büyük baskı en büyük zulum din konusunda yapılan baskıdır.DİN=HAYAT TARZIMIZ YAŞANTIMIZ.NAMAZ KILDIRMA MEMURLARI KUR AN I KERİMDEKİ İSLAM DİNİNİ ÖĞRENMEDEN BU MEMLEKET ZOR DÜZELİR.İSLAM ülkesinde sokaklar çöpten geçilmiyorsa iyi düşünmek gerekiyor.İSLAM=Barış huzur mutluluk paylaşmak yardımlaşmak dayanışmak destekleşmektir.peygamberimiz ne demişse bizler özünü değil taklidini tiyatro kısmını öğrenmişiz.namaz kılıyoruz namazda söylediğimiz kelimeler ne manaya geliyor bilmiyoruz.camiler bomboş her gün her köşeye cami yapılıyor.sadece cuma namazları için camilere gidiliyor.
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑