Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

CHP'den OHAL'e karşı oturma eylemi

16 Nisan referandumunun yıl dönümünde CHP örgütü Sabri Yalım Parkı’nda oturma eylemi gerçekleştir

16 Nisan 2018 Saat: 18:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.867 kez okunmuştur

CHP'den OHAL'e karşı oturma eylemi
CHP'den OHAL'e karşı oturma eylemi

Eylemde açıklama yapan milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 1 hafta öncesinden haber vermelerine rağmen belediyenin oturmamaları için yerleri ıslattığını, kendilerine reva görülenin bu olduğunu söyledi.

CHP İl Örgütü, 16 Nisan referandumunun yıldönümünde ‘OHAL değil demokrasi istiyoruz’ sloganıyla Sabri Yalım Parkı’nda 1 saatlik oturma eylemi düzenledi. CHP eylemi 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirdi. Eyleme Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, İzmir Milletvekili Kamil Okyar Sındır, İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan ve üyeleri, Veli-Der Şube Başkanı Göksal Yılmaz, KESK dönem sözcüsü Yener Çalışkan, CHP İlçe Başkanları ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.  CHP’liler Sabri Yalım Parkı’nın suyla ıslatılmasını da protesto ederken, milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok. OHAL işte bu. Bir hafta önce burada toplanacağımız belliydi fakat biz gelmeden önce oturmayalım diye yerleri ıslatmışlar. Bize reva görülen işte bu” dedi. CHP’liler gerçekleştirdikleri açıklamanın ardından 1 saatlik oturma eylemi düzenlediler.

21 AYDIR OHAL VAR

Grup adına basın açıklamasını yapan İl Başkanı Cengiz Sarıbay şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında evet demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, hayır demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır. Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi: insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir” 

OHAL DEĞİL, DEMOKRASİ İSTİYORUZ

Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları, Türkiye’yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir. Bizim talebimiz kesindir; Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri yeniden çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydandan değil, Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara'daki saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz.” 

 

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑