Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

CHP'den erken seçim ile ilgili ilk açıklama

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimin 24 Haziran 2018'de yapılacağını açıklaması üzerine yaptığı açıklamada "Hodri meydan. CHP olarak biz seçime hazırız." dedi.

19 Nisan 2018 Saat: 06:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.599 kez okunmuştur

CHP'den erken seçim ile ilgili ilk açıklama
CHP'den erken seçim ile ilgili ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın erken seçim tarihini açıklaması üzerine yaptığı açıklamada, "2018 demokrasi yılı olacak. Hazırız, kazanacağız." dedi.

İttifak çalışmalarının da en kısa sürede tamamlanacağını söyleyen CHP lideri, seçim bildirgesinin hazırlanması için çalışmaların da başlatılması kararı alındığını söyledi.

TEZCAN: HODRİ MEYDAN

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimin 24 Haziran 2018'de yapılacağını açıklaması üzerine yaptığı açıklamada "Hodri meydan. CHP olarak biz seçime hazırız...Ama bu milleti OHAL şartları altında adaletsiz bir seçime sürükleme hakkınız yok. Bugün TBMM OHAL tezkeresini reddetmek durumundadır" dedi. Tezcan, cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soru üzerine, "Geç kaldığımızı düşünmüyoruz. Bugüne kadar yarın seçim olacak gibi hazır olduğumuzu söylüyorduk. Önümüzdeki günlerde aday ve stratejiyle ilgili önemli kararlar alınacaktır" diye konuştu.

Alınan erken seçim kararıyla ilgili CHP'den ilk açıklama geldi. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan CHP MYK toplantısının ardından konuşan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, şunları söyledi:

"Tek adam koalisyonunun sözcüsü Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yaptı. Koalisyon sözcüsü 26 Ağustos demişti, koalisyonun büyük ortağı 24 Haziran'da erken seçim yapacağız dedi. Öyle bir telaş ve şaşkınlıkla vermişler ki kararı üniversite sınavının gününe denk getirmişler. Şimdi sınav tarihiyle oynayacaklar. Biz erken seçim çağrısıyla ilgili görüşümüzü dün net açıkladık. 

Dün hodri meydan dedik. CHP olarak seçime hazırız. Yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Biz seçimden kaçmadık, kaçmayız. Şimdi başka bir şeyi milletin bilmesinde fayda var. Bu hükümet yönetme özürlüdür. Bu erken çağrısı yönetememenin ikrarıdır. Türkiye'nin meselelerinin sebebi tek adamdır. 16 Nisan'dan bu yana eski sistemle yönetiliyoruz diyor, buna kargalar güler. Milleti aldatmaya gerek yok, yönetemiyorsunuz. Doların euro'nun ateşini düşüremiyorsunuz. Dışarıda Türkiye'yi rezil ettiniz. Sabah söylediğinizle öğlen söylediğiniz birbirinden farklı.

"OHAL KALDIRILMALI"

Bugünler siyaseten gördüğünüz iyi günler. Millet 24 haziran'da sandıkta dersinizi verecek. İnşallah tek adam rejiminden kurtulacağız. Bugün TBMM'de OHAL görüşülüyor. Kavganın bile mertçe olanı makbuldur. Seçimle ilgili bir şey söylemiyoruz ama milleti OHAL şartları altında adaletsiz bir seçime götürmek haksızlık. Bugün TBMM OHAL tezkeresini reddetmek zorundadır. Türkiye'de baskı altında bir seçim yaparak sonuç alacağınızı sanıyorsanız yanılıyorusunuz. Giderken bile bu ülkeye zarar verirsiniz. Yapılması gereken şey OHAL'in kaldırılmasıdır.

"ADAY KARARI HIZLI BİR ŞEKİLDE ALINACAK"

Geç kaldığımız bir şey yok. Seçimlere yarın gibi hazır olacağımızı söylüyorduk. Adaylarla ilgili çok hızlı karar alınacaktır. Tüzüğümüzde aday saptamaya yönelik yöntemler belirli. Bu yöntemlerin en uygun olanı uygulanacaktır.

İYİ PARTİ SORUSUNA YANIT

YSK İyi Parti'yi seçim dışına itmek isterse seçimi sabote etmiş olur. Böyle bir şeyi tasvip etmeyiz. Bu çerçevedeki kurgu ve planları boşa çıkaracak adımları atarız."

CHP Milletvekili Levent Gök, Erdoğan'ın erken seçimin 24 Haziran 2018'de yapılacağını açıklaması üzerine yaptığı açıklamada, "Yönetemediklerinin tescili, hayırlı olsun." dedi

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑