Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

CHP karıştı, İYİ Parti heyecanlı

CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları arasında çok uzun süre devam eden yerel seçimlere yönelik “Millet İttifakı” arayışı, önceki gece uzlaşma ile sonuçlandı.

14 Aralık 2018 Saat: 01:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.807 kez okunmuştur

CHP karıştı, İYİ Parti heyecanlı
CHP karıştı, İYİ Parti heyecanlı

CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için aday göstermeyip, ilimizde İYİ Parti adayını destekleme kararı, yerel siyasetteki bütün gündemi değiştirdi.

CHP’DE KAZAN KALKTI

CHP’nin yerel seçimde Kocaeli Büyükşehir adaylığını İYİ Parti’ye bıraktığı haberi, dün sabahtan itibaren kent gündeminde en çok tartışılan konu oldu. CHP tabanından da tavanından da bu anlaşmaya büyük tepki geliyor. Parti üyeliğinden istifaya hazırlanan CHP’liler var.

SARIBAY: “SAKİN OLALIM”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay dün gazetemize şu açıklamayı yaptı: “Tepki gösteren partililere hak veriyorum. Benim de içim yanıyor. Ama siyaset uzlaşma sanatıdır. AK Parti gibi çok güçlü bir siyasi yapı ile mücadele ediyoruz. Bütün partililerin konuyu soğukkanlılıkla değerlendirmesini rica ediyorum. Elbette bazı iller alınırken, bazı tavizler de verilecek. 31 Mart’ta önemli olan AK Parti iktidarını devirmek olmalı”

YILDIZ: “HERŞEY İYİ OLACAK”

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, ittifak konusunda uzlaşılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Yıldız, “Henüz ayrıntılar konusunda bilgimiz yok. Büyükşehir adayımız da kesinleşmiş değil. Ama bu uzlaşma ile her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum. Kocaeli halkının önüne en doğru Büyükşehir adayı ile çıkacağız” dedi.

İLÇELERDEKİ DURUM

CHP ile İYİ Parti arasında varılan uzlaşmanın ardından şimdi ilimizin ilçelerindeki durum tartışılıyor. İki partinin de yerel yetkililerinin henüz ayrıntılardan bilgisi yok. Ama siyasi çevrelerde yapılan yorumlara göre, Kandıra, Başiskele ve Körfez’de CHP aday göstermeyip, İYİ Parti’yi destekleyecek. İzmit, Gebze ve diğer ilçelerde ise, İYİ Parti CHP adayına destek verecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑