Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

CHP’de İlçelerden Farklı Tavırlar

CHP 1 Mart Pazar gününe kilitlendi. Dün ve önceki gün ilçe başkanlarının bir bölümü taraf olurken, bazıları da 3 aday da bizim” ifadelerini kullandı

26 Şubat 2020 Saat: 07:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.913 kez okunmuştur

CHP’de İlçelerden Farklı Tavırlar
CHP’de İlçelerden Farklı Tavırlar

CHP İl Kongresi 1 Mart Pazar günü Seka Park alanındaki Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak kongrede üç aday yarışacak. CHP İl Başkanlığı için Hikmet Erenkaya, Harun Yıldızlı ve Bozkurt Uslu mücadele edecek. Kongrede doğal delegelerle birlikte toplam 637 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongrenin blok liste veya çarşaf liste ile yapılması için kongre salonunda belli olacak. Kongrede 25 il yönetimi, 9 disiplin kurulu ve 26 kurultay delegesi seçilecek.

İLÇELER İKİYE BÖLÜNDÜ 1 Mart’ta yapılacak il kongresi öncesinde ilçe başkanları, hangi adaya destek verecekleri konusunda ikiye bölündü. 149 delege ile en fazla il delegesine sahip olan İzmit İlçe Örgüt Hikmet Erenkaya’ya destek vereceklerini açıkladı. 106 il delegesiyle ikinci en çok delegeye sahip Gebze ilçe örgütü içe kendi arasında ikiye bölündü. Gebze ilçe örgütünde ortak bir karar çıkmadı. Her üç adaya da destek çıktı. Körfez, Darıca, Çalırova ve Derince ilçe örgütleri Harun Yıldızlı’ya destek açıklamaları yaptılar, fakat delegelerinde oy birliği çıkmadı. Sürpriz sonuçların çıkması beklenen CHP İl Kongresi öncesi nefesler tutuldu.

GÜLAY EYİSABUNCULAR: “KANDIRA DELEGESİ SEÇİMİNİ YAPAR”

CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, “Çarşamba günü yönetimimle Cuma günü de delegelerle bir araya geleceğiz. Bu görüşmeler sonucunda delege kararını verir. Benim şimdiden şu adayı destekliyoruz şeklinde bir açıklama yapmam söz konusu olamaz. Kandıra delegesi en iyi seçimi yapar. Kandıra’nın temsil edilme hakkı vardır ve bu hak doğrultusunda adaylarla görüşürüz” ifadelerini kullandı.

HAKAN ÇAKAR: “ERENKAYA’YI DESTEKLİYORUZ”

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, “116 delegemiz dünkü toplantıya geldi. Bizim toplamda 149 il delegemiz var. Kongreye amacımız delegelerimizin tamamını getirmektir. Biz ilçe örgütü olarak Hikmet Erenkaya’yı destekliyoruz. Bunu zaten açıkladık. İl yönetimine temsil noktasında kaç kişiyi vereceğimiz noktasında sayı önemli değil, asıl önemli olan iyi bir ekip kurmamızdır. İl yönetimine İzmit’ten 1 kişi de girebilir, 5 kişi de girebilir. İl yönetimine batıdan daha çok örgütü temsil eden insanların temsil edilmesini istiyoruz. Tüm merkez yapı İzmit’te ama Büyükşehir’i almak istiyorsak oradan da yönetime insanları almamız lazım” dedi.

ANIL ACURMAN: “PARTİNİN GELECEĞE BAKMASI LAZIM”

CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, “Diğer ilçe başkanları bence delegasyonlarının görüşleri doğrultusunda bildirimde bulunmuşlardır. Tüm adaylar partili büyüklerimiz. Benim de bir düşüncem var ama şu anda bir birlik açıklaması yapamam. Ayın 22’sinde delegasyonumla adayları bir araya getirmeye başladım. Tüm adaylarla delegasyonum buluşacak ve sonrasında bir açıklama yapabilirim. Delegasyonumun düşüncesi ağırlıklı olarak belli ama şunun yanında diye bir açıklama yapamam şu anda. Ben göreve geldiğim kongrede de söylediğim gibi partinin artık geleceğe bakması lazım” dedi.

CİHAN SOYLUÇİÇEK: “SONUÇLARI AÇIKLAYACAĞIZ”

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, “Aday destek noktasında açıklama yapmadık. Delegasyonumuzla bu akşam toplantı yapacağız. Delege toplantısında sonuçları açıklayacağız. 3 aday da bizim adayımız. Toplantı sonrası şu aday şu kadar destek aldı, şu aday bu kadar destek aldı şeklinde bir açıklamamız olacak. Tek bir isim üzerinde birlik açıklaması yapmayacağız Asıl hedefimiz partinin büyümesidir Biz yerelde ve genelde iktidarı hedeeyen bir partiyiz. Sonuç odaklı çalışıyoruz. Demokrasi yarışında kim galip gelirse tüm ilçe başkanları onunla uyum içerisinde çalışır” şeklinde konuştu.

GÖKHAN GÖKTAŞ: “HARUN YILDIZLI’YI DESTEKLEYECEĞİZ”

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, “Biz geçen gün bir toplantı yaptık. Delegasyonumuz toplantı sonunda 1 Mart’ta yapılacak il kongresinde Harun Yıldızlı’yı destekleme kararı aldı. İl yönetimine ve büyük kurultaya kaç kişi vereceğimiz şu için belli değil. Delegasyonumuzun aldığı karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Kongremiz tüm partililerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

BİRKAN KOÇAK: “HARUN YILDIZLI’YA DESTEK VERECEĞİZ”

CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak, “Derince ilçe örgütü olarak üç adayımızı da davet ettik ve delegelerimiz ile buluşturduk. Adaylarımız kendi projelerini, hedeerini bizlere paylaştı. Her üçü de bizim için değerli ve kıymetli isimler. Bu görüşmenin sonrasında ilçe yönetimi olarak delegelerimiz ile tekrardan oturup genel bir değerlendirme yaptık. Kongrede hangi adayı destekleyeceğimize karar vermek için oylama yaptık. İlçe yönetimi olarak kendi aramızda yaptığımız oylamada yönetim olarak oy birliğiyle Harun Yıldızlı’yı destekleme kararı aldık. Daha sonra delegelerimiz arasında oylama yaptık. Burada da ağırlıklı olarak Harun yıldızlı adı ön plana çıktı. Derince örgütü olarak kararımız bu yöndedir” dedi.

KEREM AYDEMİR: “İL YÖNETİMİNE 1 KİŞİ VERECEĞİZ”

CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, “Henüz tek bir adayı desteklediğimize dair bir açıklama yapma kararımız yok. Diğer isimler de bizim değerlerimiz. Toplamda il başkanlığına talip 3 aday var. Kırgınlık olmasın. Açık açık bir beyanda bulunmayacağız şu an için. İl yönetimine 1 kişi vereceğiz. Büyük kurultayda da ne olursa olsun, tüm adayların ilçe başkanlarının hepsini yazmalı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

GÖKHAN ORHAN: “İL YÖNETİMİ İÇİN ISRARCI OLACAĞIZ”

Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, “Gebze büyük bir ilçe, delegasyonumuzu kırmadan bir yapı oluşturmak istiyoruz. Bir il başkan adayı üzerinde yoğunlaşma durumumuz yok. Bu akşam yönetim ve delegasyonumuzla bir görüşme yapacağız. Muhtemelen Çarşamba günü bir aday üzerinde mutabık kalacağız. 104 delegemiz, 16 kişilik ilçe yönetimimiz var. Herkesin düşüncesini alalım diyoruz. Sonuçta 3 aday da bizim adayımız. Ortaklaşa bir karar almayı planlıyoruz. Seçilecek isim bütün CHP’lilerin il başkanı olacak. 3’ü de benim için çok kıymetli. İl yönetimine Gebze’den bu dönem 5-6 kişi alınmalı. İl Başkanının Gebze’de mesai harcaması gerekiyor. Gebze’de kurultay delegeliği için çok ısrarcı olmayız ama yönetim bazında ısrarcı olacağız” dedi.

FİKRET GÜREL: “İLÇE BAŞKANININ TARAF OLMASI YANLIŞ”

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, “Ben ilçe başkanı olarak delegasyonumla görüşmedim. Yarın akşam adaylarımızla delegasyonumuzu bir araya getireceğiz. Şu anda şu adayı destekliyorum deme lüksüm yok. Ben ilçe başkanlarının taraf olmasını yanlış buluyorum. Diğer arkadaşlarımız açıkladı hayırlı olsun. Kimsenin oyuna ipotek koyamazsınız. Önümüzdeki süreçte delegasyonumuz karar verecek. Siyasette 24 saatte çok şey değişir. Adaylar delegasyona projelerini anlatacak, delegasyon da kararını verir” şeklinde konuştu.

SUAT ÜLKÜ: “BANA GÖRE ETİK DEĞİL”

CHP Karamürsel İlçe Başkanı Suat Ülkü, “Bana göre etik değil ama bazı arkadaşlar hangi adayı desteklediklerini açıklıyorlar. Delegenin belirli bir teveccühü var ama kongre öncesi bir toplantı yapacağız sonra ona göre bir durum olur. Yanlış algılara meydan vermemek lazım. Cumartesi günü saat 16.00’da delegasyonla toplantımız var. Karamürsel’den il yönetimine 1 kişi vereceğiz. Yönetimimizde gençler ağırlıklı onların tercihleri de belirleyici olacaktır” dedi.

TEVFİK MAYDA: “DELEGASYON ERENKAYA DEDİ”

CHP Kartepe İlçe Başkanı Tevfik Mayda, “Delegasyon özgür iradesiyle karar alır. Bizim yaptığımız temayülde Hikmet Erenkaya çıktı. Adayları bu hafta içi çağırıp, soru cevap şeklinde bir toplantı yapacağız. Sonra Kartepe delegasyonu özgür iradesiyle kararını verecektir. Ben il yönetimine selfie çektirsin diye adam göndermem, örgütün talep ettiği nitelikte insan varsa yönetime birini göndeririz. Yoksa şu kadar sayıda kişiyi il yönetimine vereyim diye bir ön koşulum yok açıkçası” diye konuştu.

BÜLENT YILDIZ: “DELEGASYON SERBESTTİR”

CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, “Bizim yönetim kurulunda Harun Yıldızlı kararı çıktı. Biz açıklama yazarken yönetim kurulu tavır sergiledi dedik. Delegasyonda ise delegasyonun kendi iradesine saygı duyuyoruz. Delegenin genel temayülünü biliyoruz. Burada oy birliği söz konusu demiyoruz. Delegasyon serbesttir. Ben bir adayı çağırıp delegasyonu onlara yönlendirecek bir hareket yapmam. İl yönetimine kaç kişi veririz, o konuyu daha henüz görüşmedik” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑