Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Çerçili Köyüne Cevizler dikildi

Kırsal kalkındırma projesi kapsamında düzenlenen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Çerçili Köyüne 100 adet Ceviz fidanı dikildi

10 Mayıs 2012 Saat: 18:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.121 kez okunmuştur

Çerçili Köyüne Cevizler dikildi
Çerçili Köyüne Cevizler dikildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği, TEMA Vakfı, Çerçili Köyü ve çevre köyleri muhtarları ile Gazi Lisesi öğrencileri Çerçili Köyü’ne ortaklaşa 100 adet ceviz fidanı dikti. Kırsal kalkındırma projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte köylüler davul zurna ile karşılama yaptı. Ceviz fidanlarından verim almaya başlayınca köy okulunun bakım masraflarını karşılaması bekleniyor. Çevre köylerden de projeye talep var.
LİSELİLER FİDAN DİKTİ Kandıra Çerçili Köyünde 3 dönümlük köy arazisi üzerine yapılan Ceviz fidanı dikim etkinliğine, TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, Çerçili Köyü Muhtarı Mustafa Satılmış, Kandıra’da görev yapan muhtarlar, Çerçili köyü sakinleri ve Gazi Lisesi öğrencileri ve öğretmenler katıldı. 100 adet Chandler ve Pedro cinsi ceviz fidanı Gazi Lisesi öğrencileri tarafından köy okuluna ait olan araziye dikildi. El birliği ile dikilen fidanlar, Büyükşehir Belediyesi ve muhtarlık tarafından korunarak bakımları yapılacak.
FİDAN DİKİMİNE DEVAM Bugüne kadar milyonlarca ağacı toprakla buluşturan “Kırsal kalkındırma projesi” Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TEMA Vakfı çalışmaları ile farklı kurumlar ile iş birliği yapılarak gerçekleştiriliyor. Düzenlenen ağaçlandırma çalışmaları ile hem ekonomiye katkı sağlanıyor, hem de köy okullarının etrafına dikilen kaliteli ve verimli ceviz fidanları ile ileride okul bütçesine katkı yapması plânlanıyor. 5 yıldan bu yana devam eden; vatandaş, sivil toplum kuruluşları, firmalar ve Kamu Kurumları ile işbirliği içinde ortaklaşa yapılan fidan dikim etkinlikleri, taleplerin artması üzerine devam edecek.
TOPRAK ANALİZİ YAPILIYOR Büyükşehir Belediyesi fidan dikimi yapılacak bölgelere önceden giderek toprak analizi yapıyor. Bölge koşullarına ve toprağına en uygun olan fidan türleri seçilerek, vatandaşı fidan dikiminde doğru tercih yapmaya yönlendiriyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑