Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Çelik,"Kocaeli sınava hazır"

İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, "20 Haziran'da 37 bin 998 ortaokul 8. sınıf öğrencisi LGS'ye girecek. Sınavın koronavirüs gölgesinde sağlıklı yapılabilmesi için her türlü önlemi aldık. Öğrencilerimiz ve velileri rahat

9 Haziran 2020 Saat: 06:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.052 kez okunmuştur

Çelik,"Kocaeli sınava hazır"
Çelik,"Kocaeli sınava hazır"

Milli Eğitim İl Müdürü Çelik, 20 Haziran'da yapılacak LGS ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, "20 Haziran'da 2 oturumda yapılacak, telafisi olmayan Liselere Geçiş Sınavı’na bu yıl 37 bin 998 ortaokul 8. sınıf öğrencisi girecek. 341 binadaki 2 bin 553 sınav salonunda başka okullarda çalışan 7 bin 659 öğretmen görev yapacak" şeklide konuştu.

ÖNLEMLER ALINDI

Sınavın sağlıklı yapılması için her türlü önlemi aldıklarını belirten Çelik, "Öğrenciler sınıflarda sosyal mesafeyi koruyarak oturacak. 180 bin maske,100 bin ıslak mendil ve eldiven dağıtacağız. Girişlerde pedallı el dezenfektan aparatları olacak. Öğrencilerle veliler bir araya gelmeyecek. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de telefonla bina ve sınıfa girmesi yasak" dedi.

4 BİN 140 KONTENJAN

Milli Eğitim İl Müdürü Çelik, sınavla öğrenci alan liselerle ilgili bilgi verirken, "20 Haziran'daki sınavda yüksek puan alan 4 bin 140 öğrenciden bin 380'i 9 Fen, 700'ü 2 Sosyal Bilimler, 600'ü 3 Anadolu liselerine girmek için yarışacak. Bin 170'i Mesleki ve Teknik Anadolu, 960'ı Anadolu İmam Hatip Liseleri’ni tercih edebilecek. Tüm öğrencilere şimdiden başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑