Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Büyükşehir’den yüzde 50 hibeli gezen tavuk desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, gençlerin çiftçiliğe özendirilmesi amacıyla 30 çiftçiye yüzde elli hibe ile 5 bin adet gezen tavuk dağıtıldı

19 Ekim 2018 Saat: 08:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.198 kez okunmuştur

Büyükşehir’den yüzde 50 hibeli gezen tavuk desteği
Büyükşehir’den yüzde 50 hibeli gezen tavuk desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nde çiftçilikle uğraşan vatandaşların gelişimi ve kalkınması için çeşitli projeler geliştiriyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü “Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi” kapsamında, uygun şartları sağlayan çiftçilere Yüzde 50 hibeyle 5 bin adet gezen tavuk dağıtımı gerçekleşti. 2018 yılı içerisinde Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran 30 çiftçi bu desteklerden faydalandı.

YUMURTA VERİMİ YÜKSEK, GEZEN TAVUK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi”nden, en az 40-50 metre kare kapalı kümes alanı ve etrafı tel çit ile örülü 800-1000 metre kare dolaşma alanı bulanan çiftçiler faydalanıyor. Her kümes için 250 adete kadar Atak-S cinsi yumurta verimi yüksek tavuk veriliyor. Çiftçilere suluk, folluk yemlik, yumurta öncesi ve yumurta yemi veriliyor. Bu kapsamda 2018 yılı içerisinde başvuruda bulunan, gerekli şartları taşıyan 30 çiftçiye toplamda 5 bin adet gezen tavuk yüzde elli hibe ile verildi.

GENÇLER ÇİFTÇİLİĞE ÖZENDİRİLİYOR
Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi’nden faydalanmak isteyen çiftçilerin Kocaeli’nde ikamet ediyor olma şartı var. Gençlerin çiftçiliğe özendirilmesi amacıyla projenin uygulanmasında 30 yaşını aşmamış erkek ve bayan çiftçiler öncelikle tercih ediliyor. Kümesin yapılacağı alan, üreticinin kendisine ait olması gerekiyor. Çiftçiliği destekleme ve kalkınması amacıyla ticari işletmelere değil sadece aile tarafından yapılan işletmelere veriliyor. Kandıra, İzmit, Başiskele, Kartepe ve Gölcük ilçelerindeki çiftçiler projeden faydalandı. Destekleme projesinden faydalanmak isteyen vatandaşlar 444 11 41 nolu telefondan, Çözüm Masası’ndan bilgi alabiliyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑