Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Büyükakın: 'Liman ve Çöp Tesisi Doğru Tartışılmalı'

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yeni yapılacak liman ve Kandıra’da yapılması planlanan çöp depolama alanının doğru zeminde ve sakin bir şekilde tartışılması gerektiğini söyledi.

14 Şubat 2020 Saat: 08:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.242 kez okunmuştur

Büyükakın: 'Liman ve Çöp Tesisi Doğru Tartışılmalı'
Büyükakın: 'Liman ve Çöp Tesisi Doğru Tartışılmalı'

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir’in Cumhuriyet ve Şirintepe Mahallesi'nde liman yapılması ile ilgili sorusuna yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “İlgili birimlerimiz gereken çalışmayı yaptıktan sonra açıklama yapabilirim. Plajyolu bölgesinde ulaşım ile ilgili ciddi sıkıntılar geliyor bize. Tesisin araçları bölgede ciddi sıkıntı yapıyor. Kapasite artacak ve ilave trafik olacak.

Trafik ile ilgili bir çalışma yapılmadan orada izin verilmesi ciddi sıkıntı yaşatır. Böyle olursa doğru değil. ÇED izni verildikten sonra ilave depolama alanı için izin verilmeli mi, bu orada mı yapılmalı? Buna bakmak lazım. Öbür tarafın da dinlenilmesinden yanayım. İşsizlik var. İş bulun. Ama nasıl. Bunları sakin sakin tartışalım. Her konuyu devlet meselesi haline getirmeden objektif kriterler doğrultusunda tartışmalıyız.

KANDIRA YANLIŞ TARTIŞILDI

Kandıra meselesinde olduğu gibi. Çöp depolama alanı ile ilgili çalışma yapılıyor dedim. Mahalli Çevre Kurulu kararı alınır ve ardından ÇED toplantısı yapılacak. Ama daha Mahalli Çevre Kurulu kararı alınmadı. Bu alınmadan yapılmaz. Ama orada yapılacak gibi yansıtıldı. Herkes çöp uzmanı oldu. İzaydaş gidecek denildi. Her şey yerli yerinde tartışılmalı. Ben Kandıra’da yapılacak dediğimde yapılmaz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑