Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükakın: “Ben tek onlar hepsi, Hodri meydan”

Başkanı Büyükakın, kentte yapılan çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Büyükakın, belediyenin mali yapısı ile ilgili herkesle tartışmaya hazır olduğunu belirterek, “Ben tek, onlar hepsi. Hodri meydan” dedi.

19 Kasım 2019 Saat: 19:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.547 kez okunmuştur

Büyükakın: “Ben tek onlar hepsi, Hodri meydan”
Büyükakın: “Ben tek onlar hepsi, Hodri meydan”

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan’ın metronun devredilmediğiyle ilgili açıklamasına yanıt veren Büyükakın, Metro projesine gidip oradaki çukurdan nasıl çıkacaksınız diyenlerin anlayış biçiminin kabul edilebilir olmadığını belirtti. Şehrin kaybı üzerinden politika üretmenin doğru olmadığını söyleyen Büyükakın, şöyle konuştu: “Biz 8 Ağustos’ta metro çukurunda bakanlığa devredeceğimizi açıkladık. 700-800 milyon yıllık yatırım yapabileceğimizi söyledim. Belediyenin maddi yapılanmasına hiç kimsenin olmadığı kadar hakimim.

MAHCUP OLACAKLAR

Bugün borç-morç meselesini anlatayım ve herkesin çenesi kapansın. Geriye dönüp konuşmayalım dedim. Her seferinde cevap vermeyeceğimizi nasıl yorumladılarsa bilmiyorum. Hodri meydan, hepsi gelsin oturalım buranın mali yapısını konuşalım. Ben borç konuşmuyorum. Hodri meydan. Her seferinde mahcup olacaklar. Bugün olduğu gibi. 18 Eylül’de devir protokolü yayınlandı. Metro devri yayınlanması resmi bir meseledir. Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra devir yapılacak diye sorulur mu?

BU MU MUHALEFET?

Mecliste metronun devri kararını aldıktan sonra 10 Ekim’de devir yazıları yazıldı. 3 günde protokolü imzalamak çok özel bir yetkinliktir. Genel sekreterimizi kutluyorum. 18 Ekim’de Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü arasında protokol yapıldı. 4 Kasım’da nihai protokol imzalandı. Teknik ve tüm mali işlemler tamamlandı. Zannediyorum devredemeyelim istediler. Hadi bizim iktidardan gitmemizi istiyorsunuz, ama Gebzeliler ne yapacak? İnsan ait olduğu şehre dair böyle hisler besleyebilir mi? Bu mu yapıcı muhalefet. Samimi değiller. Duyguları sahte.

İTİBAR SUİKASTİ YAPIYORLAR

Türkiye’nin en borçlu belediyesi golf aracı aldı diyorlar. İtibar suikastı yapıyorlar. Ne kadar kurum ve kişi varsa itibar suikastı yapıyorlar. Ama buradan söylüyorum. Her kuşun eti yenmez. Bir FETÖ’cünün tweetini retweetledi. Sonra danışmanının üzerine attı ve basını suçladı. Elektrikli araç alsaydınız diyorlar. Söyleyecek bir şey yok Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Bizimle ilgili konuşurken dikkatli konuşsunlar. Kuru gürültüye pabuç bırakmayız. Şimdiki sessiz tutumuz kentteki huzuru kaybetmemekti. 270 bin liraya golf aracı alındığı söyleniyor. Bu parayla tamamı alındı. Elemanlarımız 500 dönümlük SEKA Park’ta çöpleri nasıl toplayacaklar?

İHALEDE MARKA YAZILMAZ

Ben hayatımda golf sahası görmedim. Golf aracını ne yapayım. Gerçek ortaya çıktıktan sonra söyleyecek bir şey kalmadı. Çevir kazı yanmasın. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. İSU’nun telefonları mevzusu. Kaç kere söyledik bunu. 47 borç takip, 147 sayaç okuma elemanı, 70 online şantiye işlemi yapan elemanlarımız var. Piyasada 1500 liraya alınıyor. Biz tanesini 1130 liraya aldık. Markası yok deniliyor. İhale kanununa göre marka yazıp ihaleye çıkmak ihaleye fesat karıştırmaktır. Bilmiyorsanız bari sorun. İhale kanuna göre marka yazmak suç. Neresini düzeltelim. Düzeltilecek yanı yok.

MECLİSTE NE YAPIYORSUNUZ?

Bir insan böyle iftira atar mı? Şoförsüz ve yakıtsız araç alımına laf ediyorlar. Demek ki şoförüm ve yakıtım var. Araba lazım. Belediyelerle ilgili düzenlemeler yapılırken siz ne yapıyordunuz. Siz mecliste ne yapıyorsunuz. Hizmet alımı kapsamında işçilerin tamamı KHK ile belediye şirketlerine geçti. Artık var şoförümüz. Yazıklar olsun. Bile bile itibar suikastı yapıyor. Bir siyasetçi bir başka siyasetçi hakkında bu kadar pervasızca konuşabilir mi? Elinizde delil varsa suç duyurusunda bulunun.

TARİHİN EN BÜYÜK KAZIĞI

Çikolata alıp depoya kaldırmışız. Biz her bayramda personelimize çikolata alır dağıtırız. Piyasada 50 lira civarında biz 22 liraya aldık. Buradaki Kahve Dünyası'ndan aldık. Ben denizin üzerinden yürüyerek geçsem yüzme bilmiyor diyecekler. Lütfen kente zaman kaybettirmesinler. Türkiye’nin en borçlu belediyesi diyorlar sayenizde bu durumda. Ben bu konuyu açmayacağım, siz de açmayın dedim. 6 milyar borcun tamamı Yuvacık Barajı’nın borcu. Kentin ve Türkiye tarihinde atılmış en büyük kazıktır. Ben bir daha bu konuyu açmayacağım. Onlar da açmasın

SAYENİZDE EN BORÇLU BELEDİYEYİZ

Yuvacık Barajı 50 milyon metreküp, Namazgah 25 milyon metreküp. Namazgah’ı 100 milyona yaptık. 2.2 milyar dolar bu baraj. Neyini konuşuyorsunuz. İnsan konuşmaktan çekinir. Bunu konuşulacak yeri yok. 2.2 milyar dolara baraj mı olur. En borçlu belediyeyiz. Kayıtlarda mevcut. Şu ana kadar 1,4 milyar lira para kesildi. Bir milyar etmez bu baraj. Bizden kesildi zaten. Hala 6 milyar borç var. Bu sizin sayenizde oldu. İkide bir en borçlu belediye diyorsunuz. Biz borçlanamıyoruz bile. Yasal olarak baraj borcundan dolayı borç alamıyoruz. CHP’nin belediyecilik anlayışı nedeniyle bu borç olmuştur.

İFTİRA ATMASINLAR

Artık kente zaman kaybettirmesinler. Ben bu konuları konuşmaktan hoşlanmıyorum. Ama böyle devam ederlerse ben de yanıt vereceğim. Öyle yerinde oturup bizim itibarımıza zarar vereceksiniz. Yanlış nerede? Bu işlerle uğraşmaktan vazgeçsinler kentin hayrına olacak şeylerle ilgili söyleyecekleri varsa söylesinler. Ben 25 yıldır kamu hizmeti yapıyorum. Alnımda bir tek leke yoktur. Arasınlar bulsunlar. Ancak iftira atarlar. Attıkları her iftira yüzlerine yapışacaktır.”

BORCU DEVRETMEK ÇOK ZOR

Terminal köprüsünde artık sona gelindiğini söyleyen Büyükakın, “Bir ay kaldı. Bitince Kandıra yolunun ihalesi yapılacak” dedi. Borçların bitirilmesi ile ilgili soruları da yanıtlayan Büyükakın, “Borcu devretmek çok zor. Ama benim kafamda var. Ama çok zor görünüyor. 22 milyon civarında aylık ödememiz var. Gelirlerimizden kesiliyor” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑