Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükakın Avrupa’yı salladı! Sosyal medyadan destek yağdı

Avrupa Konseyi’nde Ulusal Heyet Başkanı görevi ile Türkiye'yi temsil eden Başkan Büyükakın’ın konuşması sosyal medya da ve ulusal basında geniş yer aldı

31 Ekim 2019 Saat: 11:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.470 kez okunmuştur

Büyükakın Avrupa’yı salladı! Sosyal medyadan destek yağdı
Büyükakın Avrupa’yı salladı! Sosyal medyadan destek yağdı

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Strasbourg'daki Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Ulusal Heyet Başkanı görevi ile Türkiye'yi temsil etti. Avrupa Konseyi'nde raportörünün Türkiye ile ilgili hazırladığı ve içeriğinde Türkiye'nin güvensiz olduğu, keyfi görevden almaların yapıldığı ve medya özgürlüğünün olmadığı yönündeki raporunu reddeden Büyükakın, Türkiye'yi savundu. Başkan Büyükakın’ın Heyete sorduğu sorular salondan alkış alırken sosyal medyadan da siyasiler ve ünlülerden destek geldi.

BÜYÜKAKIN’IN KONUŞMASI ÇOK ETKİLEYİCİYDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Fransa Strazburg'daki Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı, “Seçilmiş bir belediye başkanı örneğin IŞİD'den bir terör örgütü mensubuyla irtibatta olsaydı, ona yardımda bulunsaydı, onunla ilişkisi olsaydı ve mahkemeleriniz ya da kamusal organlarınız buna ilişkin delillere sahip olsaydı siz bu belediye başkanının görev yapmasına izin verir göz yumar mıydınız? Avrupa Konseyi raportörünün hazırladığı Türkiye ile ilgili raporu reddeden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Türkiye söz konusu olduğunda neden tüm meseleleri masanın üzerine çıkarıyorlar. Acaba jeopolitik başka kaygıları mı var” diye konuşmuştu.

“ÇOK NET BİR ŞEKİLDE GEREKÇELERİMİZİ ORTAYA KOYDUNUZ”

Avrupa Konseyi’nde yaptığı bu konuşmadan sonra Başkan Büyükakın’a sosyal medya üzerinden destek ve tebrik mesajları atıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Başkan Büyükakın’ın Avrupa Konseyi’ne sorduğu soruların ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Tebrik ederim Tahir Başkanım. Çok sarih ve net bir şekilde gerekçelerimizi ortaya koydunuz” dedi.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’I TEBRİK ETTİLER

Sosyal medya üzerinden Başkan Büyükakın’a destek verenlerden biride AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker oldu. Şeker, “Başkanımız Tahir Büyükakın’ı yapmış olduğu konuşmasından dolayı tebrik ediyorum” diye bir mesaj yayınladı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da sosyal medya üzerinden Avrupa Konseyi’nde yaptığı konuşmasından dolayı Tahir Büyükakın’ı tebrik etti. Gazeteci yazar Turgay Güler de sosyal medya üzerinden “Başkan fena tokatlamış. Peş peşe. Sağlı sollu” diyerek duygularını belli etti.

BAKAN VARANK VE BİNLERCE KİŞİDEN DESTEK

Başkan Tahir Büyükakın’ın konuşmasının bir bölümünün yer aldığı tweeti de binlerce kişi retweetledi. Retweet atanların arasında Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun Valisi Osman Kaymak, Ekotürk İmtiyaz Sahibi Cengiz Özdemir ve Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü de yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Avrupa Konseyin’de yaptığı etkileyici konuşma, ulusal yayın yapan site ve Tv’lerde de geniş yer aldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑