Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Bu yol Kandıra’yı Ağva ve Kaynarca’ya bağlayacak!

Kandıra için çok önemli olan ve yapımı uzun süredir gündemde olan, Ağva-Kandıra-Kaynarca Devlet Yolu Projesin son şekli verildi.

24 Kasım 2018 Saat: 22:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.387 kez okunmuştur

Bu yol Kandıra’yı Ağva ve Kaynarca’ya bağlayacak!
Bu yol Kandıra’yı Ağva ve Kaynarca’ya bağlayacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli’de çok önemli bir karayolu yapımı için proje hazırlandı. Projeye göre yapılacak karayolu ile Kandıra, Ağva ve Kaynarca’ya bağlayacak.  Uzun süredir gündemde olan karayolu ile ilgili yapılan itirazlar sonrası projeye son şekli verildi. 

Hazırlanan projeye göre yol, Şile İlçesi, Bucaklı ve Çelebi Mahallesi’nden başlayacak. Kandıra’nın Avdan, Beylerbeyi, Çerçili, Erikli, Safalı, Orhan, Akdurak, Süllü, Balcı, Akbal ve Kanatlar Mahallelerinden geçtikten sonra, Sakarya Kaynarca ilçesine bağlı Gaziler, Şeyhtımarı, Güven ve Merkez Mahallelerinden geçerek son bulacak.

Karayolunun toplam uzunluğu 42.9 kilometre olacak. Güzergâhının yaklaşık olarak 3,265 kilometresi İstanbul İli sınırlarında, 32,865 kilometresi Kocaeli İli sınırlarında ve 6,695 kilometresi ise Sakarya İli sınırlarında yer alacak. İki gidiş iki geliş olarak planlanana projede, 3 adet viyadük, 14 adet kavşak, 2 adet tünel, 29 adet köprü ve 71 adet menfez yapılması planlanmakta. Projenin toplam maliyeti ise 3 milyon 250 bin olacağı belirtildi. Projenin 5 yılda tamamlanması planlanılıyor. 

Proje güzergâhının inşaat ve işletme aşamasında kullanılacak alanlarının kamulaştırma işlemleri, “Kamulaştırma Kanunu”na göre gerçekleştirilecek.

Son şekli verilen ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak kabul edildi. Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on gün süreyle görüşe açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilir.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑