Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Bu köyde Ramazan boyu tek iftar sofrası kuruluyor

Kandıra’nın Pınarlı Mahallesi’nde Ramazan ayı boyunca tek iftar sofrası kuruluyor.

18 Mayıs 2018 Saat: 15:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.475 kez okunmuştur

Bu köyde Ramazan boyu tek iftar sofrası kuruluyor
Bu köyde Ramazan boyu tek iftar sofrası kuruluyor

Kandıra’nın Pınarlı Mahallesi’nde uzun yıldır devam eden toplu iftar geleneği bu yıl da Ramazan boyunca uygulanmaya başlandı. Her gün mahalle sakinlerinden iş adamlarının veya köylünün tamamının masraflarını üstlendiği iftar yemeğinde köy halkının birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesi amaçlanırken, Ramazan coşkusu da birlikte yaşanıyor.

30 GÜN BOYUNCA

110 hanenin yaşadığı mahallede 30 gün boyunca tek sofra kuruluyor. Pınarlı Sosyal Tesisleri’nde kurulan iftar sofrasında birlikte oruç açan vatandaşlar, yemeğin ardından çay keyfi yapıyor. Mahalleden işleri sebebiyle göç eden vatandaşlar da bu iftarlar için köye geliyor. İftar sofrasına gelemeyen yaşlı vatandaşlara ise evlerine kadar sıcak yemek götürülüyor. Yemekleri aşçılar ve mahalledeki bayanlar yapıyor, gençler ise servis ediyor.

Otomatik alternatif metin yok.

SOFRAMIZ HERKESE AÇIK

Mahalle Muhtarı Hüseyin Gün, köylüden gelen talepler üzerine bu girişimde bulunduklarını söyleyerek, “Ben göreve geldiğim günden bu yana mahallemizde toplu iftar programlarını yapmaya başlamıştık. Ramazan ayının neredeyse yarısını köy halkı ile birlikte düzenlediğimiz organizasyonla hep birlikte yapıyorduk. Geçtiğimiz yıl mahallemizin iş adamları iftar programlarımıza destek oldu ve 29 gün boyunca tek sofra kurduk. Bu yılda aynı şekilde bir liste oluşturduk. Mahallemizde genelde emekli ve yaşlı kesim yaşadığı için bir araya gelip keyifli zaman geçirmeyi ve kaynaşmayı amaçladık. Çok da ilgi gördü. Soframız herkese açıktır. Mahallemize yolu düşen herkesi iftar soframıza bekleriz” diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑