Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Adliye

Bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla dolandırıyorlar

Sosyal medyadan banka müşterilerinin kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taklit etti.

8 Mart 2020 Saat: 07:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.161 kez okunmuştur

Bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla dolandırıyorlar
Bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla dolandırıyorlar

Sosyal medya üzerinden kullanıcıları hedef alan dolandırıcılar her gün yeni yöntemlere başvuruyor. Dolandırıcılar bu kez de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taklit ederek kişilerin bilgilerine erişmeye çalıştı. Facebook üzerinden ‘TRT Haber’ adı altında sayfa açan dolandırıcılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını, imzasını ve AK Parti’nin logosunu kullanarak kredi kartı kullanıcılarını dolandırmaya çalıştı. Dolandırıcılar Erdoğan’ın kollarını açtığı fotoğrafın altına, “Vatandaşlarımıza banka fark etmeksizin 2 bin 500 TL’ye kadar olan kredi kartı aidatları iade edilecektir” yazdı.

SPONSORLU GÖNDERİLER İLE DOLANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Banka müşterilerinin bilgilerini ele geçirmeyi hedeeyen dolandırıcılar özellikle Twitter ve Facebook üzerinden sahte hesaplar açarak sponsorlu gönderiler oluşturuyor. Bankaların isimlerine benzer hesapları taklit eden dolandırıcılar kart aidat iadesi, faizsiz kredi başvurusu gibi yöntemlerle kullanıcıları hedef alıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI DOLANDIRICILIĞA KARŞI UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, geçtiğimiz ocak ayında kurumların isminin kullanılarak kişilerin kredi kart bilgilerinin istenmesi hakkında açıklama yapmış Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın herhangi bir gerekçeyle kart bilgilerini talep etmeyeceğini belirtmişti. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “İletişim Başkanlığı, vatandaşlardan hiçbir şekilde kredi kartı bilgilerini talep etmez. Kurumumuzun adı ve logosu ile yayılan ‘elektrik ve doğal gaz fatura iadesi’ bildirimi, dolandırıcıların milletimizin devletimize olan güvenini kötüye kullanma girişimidir” denilmişti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑