Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Bolluğa rağmen balıkçılar gülmüyor

Kandıra’nın Kefken Limanı’nda denize açılan yüzlerce balıkçı, bolluğa rağmen bir türlü gülmüyor. Her gün yüzlerce palamut tutan balıkçılar, palamutların para etmemesinden yakınıyor.

19 Ekim 2012 Saat: 18:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.196 kez okunmuştur

Bolluğa rağmen balıkçılar gülmüyor
Bolluğa rağmen balıkçılar gülmüyor


Kandıra Kefken limanı akşam saatlerinde boşalıyor. Sabah saatlerinde ise liman tekneleri almıyor. Yüzlerce balıkçı limana girmek için saatlerce bekliyor. Her tekne Yüzlerce hatta binlerce palamutla dönüyor. Lakin bu durum balıkçıları hiç mutlu etmiyor. Yahya Emir isimli teknenin sahibi Ali Işık “ Balık bol, fakat para etmiyor. Bir gece de 200 balık tuttuğumuzda oldu, 2 bin balık tuttuğumuzda. Limanda bulunan balık tüccarlarına palamudun tanesini 1 liradan veriyoruz. Bir gecede 250 liralık mazot yakıyoruz. Bir de mazotu yarı fiyatına alıyoruz. Buna rağmen 4 tayfa yevmiyesi ve mazot parasını bu kadar bol balık tutmamıza rağmen zor çıkartıyoruz” dedi.
BÖYLE BOLLUK GÖRMEDİM Işık, “Balık piyasası borsa gibi az çıktığında fiyatlar yükseliyor, çok çıktığında fiyatlar düşüyor. Balıkçı çoğa da aza da bir türlü sevinemiyor” diye konuştu.Yılmaz Kaptan2 isimli teknenin sahibi Ceyhun Altıntaş “ Bu yıl ki gibi balık bolluğu görmedim. Deniz adeta palamutla dolu. Her akşam yüzlerce palamut tutuyoruz. Fakat bir türlü sevinemiyoruz. Balığın bolluğu fiyatların tamamen düşmesine neden oldu. Balıkçı da aracı da satıcı da tüketici de bu yıl balığa iyice doydu. Parayı kazanan tabi ki aracı ve satıcı oldu” dedi.
ERGÜN’ÜN SÖZÜNÜ TUTSUN Altıntaş, “Kefken limanı balıkçılara dar geliyor. Önceki yıl Kefken limanını ziyaret eden ve balıkçılara limanı büyüteceği için söz veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün balıkçılar sözünde durmasını istiyor. Yüzlerce balık teknesinin bulunduğu Kefken limanında farklı illerden de gelen tekneler limana giremiyor. Allah’tan havalar iyi gidiyor. Havalar esmiş olsa balıkçılar o zaman limana giremeyecek” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin üçte bir balık ihtiyacının büyük bölümünü Kefken ve Bağırganlı limanı karşılıyor. Her gün bu limanlardan kamyon kamyon balık farklı illere taşınıyor. Kefken limanı rezillikler içerisinde bir dram yaşıyor. Balıkçılar, “ Seçime az bir zaman kaldı. O zaman gelirsiniz” diyerek siyasilere gönderme yapıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑