Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Başkan Yener, "İzmit'ten Kandıra'ya yolcu taşımacılığı durdurulsun"

Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Musa Yener, iller arası seyahat yasağının ardından Kandıra'ya ilçelerden seyahat edilmesinin de yasaklanmasını yetkililerden talep etti.

6 Nisan 2020 Saat: 23:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.920 kez okunmuştur

Başkan Yener, "İzmit'ten Kandıra'ya yolcu taşımacılığı durdurulsun"
Başkan Yener, "İzmit'ten Kandıra'ya yolcu taşımacılığı durdurulsun"

Köylerde yaşayan vatandaşlardan bazı kesimlerin keyfi olarak İzmit'e gidip geldiğini belirten Başkan Yener, köylere yapılan İzmit seferlerinin durdurulmasını isterken, İzmit'ten Gebze'den köylere çok fazla vatandaşın seyahat ettiğini ve koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bu seyahatlerin de yasaklanması gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Yener, "İzmit'ten Kandıra'ya işçi memurumuz dışında yolcu taşımacılığı durdurulsun" dedi. 

DİĞER İLÇELERDEN GELEN GİDİNLERİ ENGELLEYEMİYORUZ 

Başkan Yener'in açıklaması şu şekilde; "Köyümde, ilçemde, bayrağımın dalgalandığı her yerde hatta dünya coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımız kıymetli ve bir o kadar sağlıkları önemlidir. Dünyayı esir alan bu salgın Covit 19 virüs, tabiri caizse artık kapıya dayanmıştır. Devletimiz son aldığı kararla iller arası geliş gidişler kısıtlanmıştır. Kocaeli coğrafi yapı olarak ilçeleri Kandıra haricinde tüm ilçeleri iç içedir. Biz muhtarlar olarak diğer ilçelerimizden Kandıra'ya geliş gidişlerin kısıtlanmasını istiyoruz. Sebebi İzmit'ten Gebze'den ve diğer ilçelerden gelen gidenleri engelleyemiyoruz. Rica ettik olmadı ikaz ettik olmadı. Sayın Valimiz İlçe Kaymakamıza bu konuyu arz edip lüzum hali dışında kısıtlansın yasaklansın istiyoruz.  Benim köyüm ve diğer köylerimizden İzmit'e olan seferler durdurulmalı, durdurulsun istiyoruz. Kapısının önünden araçta kalkınca birçoğu keyfi geziyorlar. Köy fırınında ekmek yapmaya geliyor. Mahalle insanı ile yakın temas halinde sohbet muhabbet, bu güne kadar köylere akrabalara gelmeyenler şimdi ise akraba ziyaretlerine geliyor. Kocaeli ilçelerimiz iç içe dedik ilçeler arası böyle uygulama olanaksız fakat Kandıra'ya İzmit'ten gelen tek karayolu var bir an önce kısıtlansın istiyoruz. 

HALA İŞİN CİDDİYETİNDE OLMAYAN VATANDAŞLAR VAR

Sosyal medya da ilimizde vakadan ölümler duyuyor okuyoruz. Hala işin ciddiyetinde olmayan mişmişta muşmuşta diye dalgaya alan insanlar var. Lüzumsuz gezenler ucunda ölüm var diyoruz, kul hakkıdır diyoruz, köylerde biz varız devlet tüm kurumları ile jandarma polis muhtar insanımızın yanında hizmetinde diyoruz, maalesef bir kesim anlamıyor. Duyarlı insanlarımız var onlardan Allah razı olsun.  Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz yani İzmit'ten Kandıra'ya işçi memurumuz dışında yolcu taşımacılığı durdurulsun. Muhtar ticaret para kazanma ne olacak diyenlere de kuru ekmekle savaş yapmış dedelerin torunlarıyız derim. Ben muhtarım, köylerde yaşanan durumu yerinde gören biziz derim.  Yetkililere ulaştırmak görevimiz ve sorumluluğumuz derim. Yarın geç kalmış oluruz, ah vah fayda etmez. Kandıra Muhtarlar Derneğindeki arkadaşlarımızın da ortak görüşüdür. Saygılarımla."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑