Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Başkan Sancak; “Kandıra İçin Yeterli İnceleme Şuan Yok”

Kandıra’ya kurulacak çöp tesisi ile ilgili Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Sancak “Gebze tam doğru yer ancak Kandıra için bunu söyleyemeyiz. Çünkü Kandıra’da detaylı bir çalışma yapılmadı.

23 Ocak 2020 Saat: 19:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.550 kez okunmuştur

Başkan Sancak; “Kandıra İçin Yeterli İnceleme Şuan Yok”
Başkan Sancak; “Kandıra İçin Yeterli İnceleme Şuan Yok”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “çöp tesisi Kandıra kurulacak” açıklaması ilçede infial uyandırdı. 2 bin civarında bölge sakini; “Kandıra çöp depolama tesisi istemiyor” mesajı verdi. Çarşamba günü ise Kandıralılar belediye binası önünde toplanarak eylem yaptı. Kandıra’ya kurulacak tesis yeri hakkında Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Sancak, tesis yeri ile ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

KAOB NELER YAPTI AÇIKLAYACAĞIZ
Kocaeli Büyükşehir Belediye ile Kocaeli Akademik Odalar Birliği olarak süreçte görüşmeler ve toplantılar yaptıklarını belirten Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Sancak, “Odalar birliği olarak görüşmeler yaptık. Pazartesi günü yine bir toplantı yaptık. Sürecin nasıl ilerlediği dair bir açıklama bugün ve yarın yapılacaktır. Bir ara karar açıklaması gibi duyuru yapacağız. Kocaeli Akademik Odalar Birliği olarak neler yaptık bilgilendireceğiz. Ara raporunun ardından tekrar daha sonra kendi kararımızı açıklayacağız” dedi.

GEBZE EN UYGUN OLAN YER
Gebze’ye yapılacak yerin teknik ve çevre denetimlerine göre en uygun yer olduğunu vurgulayan Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Sancak, “Kocaeli Akademik Odalar Birliği olarak farklı yerler önümüze geldi. Bu yerler arasında belirtmek isterim ki Gebze en uygun yerdi. Bu tesis elzem ve mutlaka yapılması gerekiyor. Zorunlu olarak düşünmelisiniz. Gebze’de ki alan çevre ve su açısından en doğru yer. Gelişim açık” ifadelerini kullandı.

KANDIRA İÇİN YETERLİ TEKNİK İNCELEME YOK
Diğer taraftan Kandıra’ya kurulacak ikinci çöp tesisi için değerlendirmelerde bulunan Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Sancak, “Kandıra için yeterli teknik inceleme şuan yok” diyerek dikkat çeken bir cümle kullandı;

KANDIRA’DA DETAYLI ÇALIŞMA YAPILMADI
“Kandıra bölgesinde seçilen yer için bizim net bir kararımız olmadı. Yerin olduğu bölgede kara yolları yol çalışması sebepli Kara Yollarının bu yere izin alınamayacağını düşünüyorduk. Kandıra’ya yapılacak yeri çevresel olarak çok fazla inceleyemedik. Gebze tam doğru yer ancak Kandıra için bunu söyleyemeyiz. Çünkü Kandıra’da detaylı bir çalışma yapılmadı. Olur olmaz diyemem. Kandıra için yeterli teknik inceleme şuan için yok. Ara rapordan sonra detaylı çalışma yapacağız. Bilgi kirliliğini ortadan kaldırılması lazım. Durum budur”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑