Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Başkan Köken, hindi merkezini inceledi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan Kandıra hindisinin ünü tüm Türkiye’ye yayılıyor. Her geçen yıl hindinin üretimi ve kalitesi artıyor

25 Aralık 2015 Saat: 15:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.058 kez okunmuştur

Başkan Köken, hindi merkezini inceledi
Başkan Köken, hindi merkezini inceledi

Kandıra’da doğal ortamda yetişen ve eşsiz lezzetler arasında yerini alan Kandıra hindisi için hızla devam eden çalışmaları Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, hindi yetiştirme merkezinde inceledi. İlçenin doğal bitki örtüsüyle beslenen Kandıra hindisinin ünü, başkan Köken’in çabalarıyla birlikte daha da artıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle yürütülen projede kuluçka makineleriyle yumurta üretimi sağlanıyor.

 YAVRU DAĞITILDI

Kandıra hindisinin önemi hakkında konuşan belediye başkanı Ünal Köken, “Ekiplerimizin uzmanlaşmasıyla birlikte her geçen gün artan hindi sayımızla yakaladığımız başarı bizleri de mutlu ediyor. Kandıra’mızın vazgeçilmez değerlerinden olan hindi üretiminde yıllık hedeflenen sayıyı 25 bin olarak belirledik. 50 hindi üreticisine de 2 bin hindi yavrusu dağıttık” ifadelerini kullandı.

 

ÜRETİM CANLANDI

Başkan Köken, “Vatandaşlarımızın yararlanması için sunduğumuz hindi yavrusu dağıtım hizmetinden herkes çok memnun. Kandıra hindisini marka yapmak adına devam eden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde yetiştirdiğimiz ürünlerle beslenen hindilerimizin lezzeti dillere destan. Ayrıca Kandıra denilince akla gelen yöresel lezzetlerden olan Kandıra hindisinin üretimini yeniden canlandırmayı başardık. Kandıra yoğurdu, pidesi, lokumu, ve keşkeğine bir yeni lezzet daha eklendi” diye konuştu.

 

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
KAMİL 25.12.2015 20:41
Türkiye nin en iyi tesislerinden biri olan hindi çiftliği talan edilirken neredeydiniz.Arsasını yağmalamak içinmi göz yumdunuz olan bitene .
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑