Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Başarılı öğrencilere Kefken'de kamp

Beyoğlu Belediyesinin üç yıl önce Çevre ve Orman Bakanlığından 27 yıllığına kiraladığı Kefken Çevre Yaz Kampı'na şimdiye kadar yaklaşık 12 bin öğrenci katıldı. Bu yı...

11 Mayıs 2009 Saat: 03:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.011 kez okunmuştur

Başarılı öğrencilere Kefken'de kamp
Başarılı öğrencilere Kefken'de kamp

Beyoğlu Belediyesinin üç yıl önce Çevre ve Orman Bakanlığından 27 yıllığına kiraladığı Kefken Çevre Yaz Kampı'na şimdiye kadar yaklaşık 12 bin öğrenci katıldı. Bu yıl Beyoğlu'ndan 5 bin 400, yurt dışından ise 300 öğrencinin katılacağı kampa çeşitli illerden de başarılı öğrenciler misafir edilecek.

 

Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Kefken köyünde 46 dönüm arazide, içerisinde Beyoğlu mahallelerinin isimlerinin verildiği 45 ev, yönetim odası, yemekhane, kafeterya, bilgisayar salonu, lobi, revir, yüzme havuzu, amfitiyatro, spor tesisleri ve sahili bulunan kamp alanında, okullarında başarılı olan, çeşitli yarışmalarda dereceye giren, çevresi ve okulunda uyumlu olanlar ile herhangi bir sanat dalında özel yeteneği bulunan başta Beyoğlu'nda ikamet edenler olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurt dışından 14-18 yaş arası öğrenciler katılıyor.

 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kampın tanıtımı için düzenlediği toplantıda, kampın iki temel amacı bulunduğunu, birincisinin çocukları eğitim ve öğretim kavramı çerçevesinde hayata hazırlamak, ayakları üzerinde durmayı öğrenmelerini sağlamak ve vizyon kazandırmak olduğunu söyledi. Beyoğlu Belediyesi olarak sosyal sorumluluklarını üst düzeyde yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Demircan, Türkiye'de ilk defa bu kadar fazla öğrenciye kamp yapma imkanı tanıdıklarını ileri sürdü. ''3 yılda 12 bine yakın öğrenci getirdik. Bu yıl Beyoğlu'nda yaşayan 5 bin 400 öğrencimizi kampımıza getireceğiz'' diyen Demircan, şöyle konuştu:

 

''Kentlerin durumunu daha iyiye getirmek, sosyal refahını artırmak, ekonomik olarak geliştirmek, çevresine daha duyarlı insanların yaşadığı mekanlar haline getirmek gibi hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirirken, bir yandan şehirleri güzelleştirirken, öte yandan gelişme çağındaki gençlerimize bu tür duyguları daha derinden hissettirecek, yaygın eğitim faaliyetleri içerisinde olmak da belediyelerin asli görevlerinden birisidir diye düşünüyorum. Bu iki temel hedefi ortaya koyduğumuzda Kefken Çevre Yaz Kampı'nın amacına matuf, kişiyi eğiten, onları kişisel eğitimlerinde belli bir noktaya getiren, yaşadıkları ilçeyi önemseten eğitim faaliyeti olduğunu görüyoruz.''

 

Yurt İçi Ve Yurt Dışından Öğrenciler De Katılıyor

Çocukların birer hafta kaldığını dile getiren Demircan, tiyatro, resim, müzik ve spor aktivitelerine katıldıklarını, kampın son günü birer gösteri sunduklarını bildirdi. Demircan, yıllık 6 bin kişi üzerinde kapasitelerinin bulunduğuna değinerek, kampta kalanların çoğunluğunu Beyoğlu'nun gençlerinin oluşturduğunu, değişim programlarıyla yurt dışından yılda yaklaşık 300 öğrencinin geldiğini ve Siirt, Şırnak, Diyarbakır başta olmak üzere her hafta bir il, kardeş belediye ilişkisi kurulan belediyeler ile valiliklerin organizasyonlarıyla öğrenci misafir ettiklerini kaydetti. Demircan, öğrenci değişim programlarıyla bu yıl İtalya, Fas, Tunus, Yunanistan, Avusturya ve Bulgaristan gibi ülkelerden öğrencilerin geleceğini, öğrencilerin kamplarını çok sevdiğini, heyecanla gelip, hüzünlü bir şekilde ayrıldıklarını sözlerine ekledi.

 

Öğrenciler Memnun

Öğrenciler kampa katılmaktan memnun olduklarını, kampta yeni arkadaşlar edindiklerini dile getirdiler. Kampa, öğrencilerin yanı sıra engelli derneklerinin üyeleri ile Beyoğlu'ndan günü birlik gelmek isteyen kent sakinleri de katılabiliyor. Kamp yöneticileriyle birlikte, birer doktor, hemşire, psikolog, 16 öğretmen, 17 yemekhane personeli, 8 güvenlik elemanı ile üçer temizlik ve teknik personel görev yapıyor.



Kaynak: www.sanalturizm.net

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑