Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Barış Pınarı Harekatı'nda 277 Terörist Öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 277 olduğunu açıkladı.

11 Ekim 2019 Saat: 07:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.822 kez okunmuştur

Barış Pınarı Harekatı'nda 277 Terörist Öldürüldü
Barış Pınarı Harekatı'nda 277 Terörist Öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınar Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı. Bakanlık'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında gece boyunca icra edilen harekâtlar neticesinde 49 PKK/PYD-YPG’li terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 277 oldu."

Milli Savunma Bakanlığı, harekat kapsamında Rasulayn’da teröristlerin kullandığı bir sığınağa hava harekatı düzenlendiğini duyurdu. Hava harekatında, tespit edilen 19 PKK/PYD’li terörist etkisiz hale getirildi.
O görüntüler sınır hattında TRT Haber ekipleri tarafından görüntülendi. 

Tespit edilen terör hedefinde beton duvarlarla örülmüş bir sığınak bulunuyordu. Mühimmat yüklü F-16'lar hedefte bulunan o sığınağı tam isabetle vurdu. Atılan bombaların etkisiyle teröristlerin de içinde bulunduğu sığınak büyük bir patlamayla alevler içinde kaldı. Sığınakta bulunan 19 terörist etkisiz hale getirildi. Böylelikle harekatın başından itibaren öldürülen toplam terörist sayısı 219 oldu. 

11 köy terörden arındırıldı
Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında, 11 köy terörden arındırıldı. Gün içinde Tel Abyad'ın El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Hamidiye, Berzan, Cüdeyde ve Gısas köyleri ile Resulayn'daki Kişto köyü ve Aşağı Kişto KöyüYPG/PKK'lı teröristlerden temizlendi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑