Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Bakın Kandıra neden olmazmış?

Kocaeli Akademik Odalar Birliği yaptığı toplantı ile çöp tesisi yer seçimine ilişkin tüm süreci anlattı. Bakın çöp tesisisin Kandıra’ya yapılmaması için gösterilen gerekçe ne?

18 Şubat 2020 Saat: 18:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.445 kez okunmuştur

Bakın Kandıra neden olmazmış?
Bakın Kandıra neden olmazmış?

İlimizde yapılması planlanana Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili olarak, bugün Mimarlar Odası Taş Bina’da Kocaeli Akademik Odalar Birliği çöp tesisinin yeri ile ilgili olarak hazırladıkları raporu kamuoyuna sundular. Raporda yapılması planlanan tesisin neden Kandıra’ya yapılmaması gerektiği de yer aldı. Buna göre raporda, yapılması planlanan yol nedeniyle tesisin o noktaya yapılamayacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama ise şu şekilde: “Çalışmanın bu aşamasında, 16 adet alternatif alan içerisinde Atık Bertaraf Depolama Alanı olarak öncelik sırası ile Dilovası 2 Nolu Alan, Gebze 1 Nolu Alan tarafımızca uygun olarak değerlendirilmiştir. Bu aşamada, KBB Başkanınca kamuoyuna açıklanan Atık Bertaraf Depolama Alanı olarak ilan edilen Kandıra Cezaevi bölgesindeki alan ilgili olarak da şunları söylemek gerekmektedir. Öncelikle, açıklanan alan KBB yetkililerince atık bertaraf tesisi yer seçimi komisyonu gündemine getirilmiş ancak Cezaevinin doğusundan geçmesi planlanan yolun bu alandan geçmesi gerekçesiyle alan, arazi incelemesi dahi yapılmadan alternatif olmaktan çıkarılmıştır.

5.10.2019 tarihli toplantıda, KAOB yetkililerinin görüşlerini sözlü olarak (30 Ocak 2020 tarihinde ise yazılı olarak) Gebze Bölgesinde alternatif alanların oluşabildiği, ancak İzmit ve İzmit Körfezinin güneyinde alternatif alanların oluşmadığı” yönündeki özet görüşlerini içeren ifadeleri üzerine yeniden gündeme gelmiş; yolun güzergahının değişebileceği ifade edilmiş olup, bu tarihten sonra yalnızca KBB tarafından (KAOB’UN katılmadığı) bir süreç işletilmiş ve kamuoyuna bu yer Depolama alanı olarak açıklanmıştır. Özetle KBB tarafından Atık Bertaraf Tesisi ve Depolama Alanı olarak açıklanan Kandıra-Akçakese’de bulunan yer ile ilgili olarak Yol güzergâhının değişimi senaryosuna göre KAOB tarafından olumlu ya da olumsuz bir değerlendirmede bulunulmamıştır.

Başkanlığının bu önerisi, KAOB Başkanlar kurulunun 03.02.2020 tarihli toplantısında görüşülmüş ve KAOB’ un Atık Yönetimine ilişkin görüşlerini içeren ve 2018 yılında KBB Başkanlığına sundukları rapor ile 05.10.2019 tarihli toplantıda sunulan ve yukarıda özetlenen Yer Belirleme Çalışmaları temelinde ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir.”.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑