Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Bakan Selçuk: "Kocaeli Türkiye’ye örnek oldu"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kocaeli’nin yaptığı proje ile Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti.

31 Ekim 2020 Saat: 00:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.705 kez okunmuştur

Bakan Selçuk: "Kocaeli Türkiye’ye örnek oldu"
Bakan Selçuk: "Kocaeli Türkiye’ye örnek oldu"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetin kuruluşunun 97’inci yılında 97 okula 97 kodlama atölyesi hediye etti. Kocaeli Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi (KODELİ) kapsamında tüm okullara yapılması planlanan kodlama atölyelerinin ilk 97’si tamamlandı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımı ile öğrencilerin kullanımına alındı. Bilim Merkezi’nde yapılan törene Bakan Selçuk ile birlikte Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekilleri İlyas Şeker ve Mehmet Akif Yılmaz, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

İLK ETAP TAMAMLANDI
Her öğrenciye bir bilgisayar projesi ile 10 yılda 259 bin bilgisayar 6’ıncı sınıf öğrencilerine dağıtıldı. Bilgisayar okur-yazarlığı etabının tamamlanması ile birlikte bu kez başlatılan Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi ile Kocaeli’deki tüm okulların 5 yıllık süreçte robotik kodlama atölyesine kavuşması planlandı. Plan kapsamında 10 milyonluk bütçe ile 97 okula robotik kodlama atölyesi yapıldı. Atölyelerin yapımı önümüzdeki yıl da devam edecek.

ALT YAPISINI YAPTIK
Büyükşehir Bilim Merkezi’nde yapılan törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte 10 yıl tablet bilgisayar dağıttık. Daha sonra yapılan çalışma okulların robotik kodlama atölyesine ihtiyaç duyulduğunu gördük. Bilim Merkezimizde 5 yıldır robotik kodlama atölyesi var. Burası Türkiye’nin en büyük bilim merkezi. Aynı zamanda bir endüstriyel dönüşüm örneği. Burası SEKA’nın binalarından dönüştürülerek yapılan bir merkez.

DEVAM EDECEK
Gençlerimiz burada bilim yapmayı öğrendi. Çocuklarımız ve gençlerimiz için burası bilim üreten yer oldu. Cumhuriyet’in 97’inci yılına 97 robotik kodlama atölyesi hediye ettik. Teknolojik gelişmeler çok önemli. 1990’lı yıllarda bizler bilgisayarların önemini konuşurken şimdi sanayi 4-0’ı konuşuyoruz. Endüstri 4 çocuklarımız sıfır olmasın diye çalışmalara bugünden başlamalıyız. Bu bir seferlik bir çalışma değil, devam edecek bir çalışmadır” dedi.

KOCAELİ MERKEZ OLACAK
Cumhuriyet Bayramını kutlayan Vali Seddar Yavuz, “Kan ve gözyaşı içinde olan dünyada yeni bir çıkış için çaba gösteriyoruz. Kocaeli bilim, sanayi ve teknolojinin üssü. Türkiye’nin dünya ile rekabet ettiği en önemli illerindendir. Aynı zamanda tarih ve kültür kentti burası. Türkiye bu yüzyılda büyük bir atılım gerçekleştirecekse bunun en önemli illerinden biri Kocaeli olacaktır. Hükümetin ve Cumhurbaşkanımızın kentimize verdiği değer ortadadır. Kentimiz Türkiye ve dünyaya önemli katkılar sağlayacaktır.

300 MİLYON KATKI
Sadece kodlama yaparsak amelelik yaparız. Ama buradan bir tasarım çıkartırsak o zaman bir adım öne geçeriz. Yetenekli gençlerimizi keşfedip buradan bir alan oluşturursak başarılı olmuş olacağız. Türkiye Cumhuriyeti son 20 yılda bir devrim yapmıştır. Dış politika, eğitim ve sağlık alanlarında bunu yaptı. Bu gelişmeyi devam ettirmek için kardeşliğimizi sağlam temeller üzerine oturtursak güçlü küresel Türkiye’yi birlikte inşa ederiz. Büyükşehir Belediyemiz bu güne kadar eğitime 300 milyon lira katkı sağlamıştır” dedi.

BÜYÜK KIRILMA GELİYOR
Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmanın takdire değer olduğunu söyleyen Bakan Ziya Selçuk şunları söyledi: “Bu töreni 29 Ekim’de yapacaktık ama Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanımız ile birlikte programlara katıldık. Bu çalışmaları yaparken birlikte gelecek kuruyoruz. Büyük kırılma geliyor. Dördüncü büyük kırılma bu. Medeniyet kırılması anlamına da geliyor. Buna hazır olmak ve gereken koşulları hazırlamak bizim gelecek nesillere borcumuzdur. Bu borcumuzu ne denli hayata geçirirsek o kadar müsterih olabiliriz.

MİLLETVEKİLLERİ İYİ ÇALIŞIYOR
Bu mesele kolay değil. Paradigmal bir meseledir. Hayat sahnesinin her boyutunda birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Kocaeli belediyesinin uzun yıllardır eğitime verdiği destek haftalarca konuşsak yetmez. Bu birlikte memleketi, şehri ve toprağı sahiplenmek meselesidir. Bunu yapmak öncü bir bakış açısı gerektirir. Bu Kocaeli’de var. Milletvekillerimizin kentin ihtiyaçlarını takip etmek noktasında Ankara’da bu meseleleri değerlendiriyor ve takip ediyorlar.

YENİDEN DÜŞÜNMEMİZ GEREKİYOR
Valimizin öncülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmaları le geleceği kurmaya çalışıyoruz. Geçmişi, bugünü, yaslandığımız değerlerin hukukunu koruyarak bunu yapıyoruz. 2023’e yaklaşırken bizim oturup yeniden düşünmemiz ve hemen hareket etmemiz gerekiyor. Yapay zeka ile desteklediğimiz çarı merkezimiz ikincilik ödülü aldı. Akademik yapıyı yapay zeka ile destekleyen ülkelerden biriyiz. Pandemi ile mücadeleyi el birliği ile yapmamız gerekiyor. Bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz.

BU ZİHNİYET DEĞİŞİMİ

Burada başka illere anlatacağımız hikayeler yaratmanız nedeniyle teşekkür ediyorum. Uzun soluklu bir çalışma olan bu proje bir başarı hikayesidir. Bu mesele kültürel ve sosyal dönüşüm aynı zamandı. Bu zihniyet dönüşümü. Bu yüzden ayrı ve kritik değeri var. bu projede emeği geçen başkanımız Tahir Büyükakın ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Kolay bir iş değil. Biz buradayız elimizden ne gelirse bunu yapmaya hazırız."

SINIFLAR CANLI YAYINDA AÇILDI
Konuşmaların ardından Darıca Zeki Gezer Ortaokulu ve Başiskele’de Tüpraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine canlı olarak robotik kodlama okullarına bağlantı yapıldı. Bakan Selçuk’un kurulan canlı yayını başlatmasının ardından sınıfların içinde yapılan çalışmalar gösterildi. Öğrencilerin de olduğu sınıflarda pandemi kurulları çerçevesinde eğitim aldıkları sınıflarda kodlama eğitimleri verilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑