Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Aydınlık: Riskliler için ev yetmez, odada tecrit gerek

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, hekim olarak gazetemize konuştu: “60 yaş üstü ve rahatsızlığı bulunanların eve kapanmaları yetmez. Kendilerine odada karantina uygulamaları gerek”

30 Mart 2020 Saat: 21:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.091 kez okunmuştur

Aydınlık: Riskliler için ev yetmez, odada tecrit gerek
Aydınlık: Riskliler için ev yetmez, odada tecrit gerek

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için dikkat çekici bir açıklama yaptı. Gazetemize konuşan Aydınlık, “60 yaş üstü ve rahatsızlığı bulunanların eve kapanmaları yetmez. Kendilerine odada karantina uygulamaları gerek” dedi.

HATA YAPILIYOR

Aydınlık, evde kalma konusunda bazı usul hatalarının olduğunu ve bundan sonraki süreçte bunların yapılmaması gerektiğini kaydetti. Aydınlık, “Bu evde kalma konusunda sadece yaşlılara sınırlama olduğu düşünülüyor ama bu doğru değil. 60 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların dışarı çıkmaması yetmez. Aynı zamanda evlerinde de kendilerini karantina altına almaları gerek” dedi.

DIŞARI ÇIKIYORLAR

Türkiye’de her dört gruptan birisinin riskli gruptaki kişilerle aynı evde yaşadığını kaydeden Aydınlık, “Bu riskli gruplardaki kişiler evlerindeyken evin diğer fertleri dışarı çıkıyor, işine gidiyor. Belki de riskli grupta olmadığı için rahat davranıyor. Fakat eve geldiğinde taşıdığı virüsü riskli gruptakine bulaştırma imkanı var. Bu yüzdenriskli gruptakilerin evde kalmaları yetmez. Evin içinde bir odada kendilerini izole etmeliler. Mutlaka ama mutlaka oda tecridi gerekli. Yani, kendilerini evde karantinaya almalılar” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑