Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Atatürk, Kandıra'da matemle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yıl dönümünde Kandıra’da derin bir özlem ve matemle anıldı

11 Kasım 2019 Saat: 01:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.259 kez okunmuştur

Atatürk, Kandıra'da matemle anıldı
Atatürk, Kandıra'da matemle anıldı

81 yıl önce hayata gözlerini kapayarak tüm yurdu yasa boğan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kandıra’da derin bir özlemle anıldı. Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreniyle başlayan anma programları, Turan Güneş Kültür Merkezi’nde yapılan törenle devam etti. Anma etkinliklerine Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Garnizon Komutanı Piyade Albay Semih Koç, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Karakoç, kurum idarecileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, gaziler, şehit yakınları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katılım gösterdi.

DUYGU DOLU ANLAR

Hükümet Konağı bahçesindeki tören protokol üyelerinin Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saat 09.05’i gösterdiğinde çalan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin ardından Turan Güneş Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına geçildi. Törende okunan şiirler, ilçe okullarından gelen Atatürk için hazırlanan video gösterimi, 10 Kasım oratoryosu ve Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi öğrencilerinin Atatürk`ün en sevdiği şarkıyı seslendirmesi davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Program sonunda 10 Kasım nedeniyle ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑