Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Ambulans için alternatif yol talebi

M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammed Güler, hasta sevkinde ambulansların şehir merkezindeki trafiğe takılmamaları için yetkililerden alternatif yol talebinde bulunduğunu söyledi

24 Kasım 2015 Saat: 16:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.713 kez okunmuştur

Ambulans için alternatif yol talebi
Ambulans için alternatif yol talebi

M.Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammed Güler, ambulansların acil durumlarda hasta sevkini daha hızlı yapabilmesi için Kandıra Kaymakamlığı ve Kandıra Belediyesi’nden yol talep ettiklerini belirtti. Ambulansın şehir merkezinden geçmeden İzmit yoluna çıkarak 7-8 kilometre avantaj elde edeceğini kaydeden Güler, “Hastanemiz şehir dışına yapıldığı için ambulanslarımız İzmit’e sevk hasta götürdüğünde şehir merkezinden dolaşması gerekiyor. Özellikle yaz aylarında ciddi bir trafik yoğunluğu oluyor ve acil durumlarda 1 dakikanın bile önemi çok fazla. Bu nedenle Namazgah Barajı istikametinden İzmit yoluna uzanan bir yol çalışması yapılırsa ambulanslar hem 7-8 kilometre kazanç sağlayacak hem de şehir merkezindeki trafiğe takılmamış olacaklar” dedi.


DOKTOR SIKINTISI YAŞAMAYACAĞIZ
Öte yandan doktor sıkıntısının minimuma indiğini ifade eden Güler, “Hastanemizde doktor sıkıntımız çözüldü diyebiliriz. En yoğun olan branşlardan Dahiliye Polikliniği’nde artık 2 kadrolu doktorumuz var. Kulak Burun Boğaz doktorumuzda yeni atandı. Şu an kadromuzda sadece hamileliliğinden dolayı doğum iznine ayrılan Kadın Hastalıkları Uzmanımız, Anestezi Uzmanımız ve Göğüs Hastalıkları Uzmanımız yok. O polikliniklere de genel sekreterliğimiz tarafından geçici görevlendirmelerle doktor geliyor. Önümüzdeki kurada bu üç uzmanımızı da bekliyoruz. İnşallah atandıklarında hastanemizde doktor sıkıntısı yaşamayacağız” ifadelerini kullandı.

AĞRI POLİKLİNİĞİ KAPANDI

Anestezi Uzmanı olmadığı için her ameliyatı yapamadıklarını belirten Güler, 6 yataklı yoğun bakım ünitesinin de kullanılamadığını ifade etti. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Muhanne Bereketoğlu’nun tayininin çıkmasının ardından Ağrı Polikliniği’nin de kapandığını açıklayan Güler, “Her anestezi uzmanı ağrı ile ilgilenemiyor. Yani bu alanda eğitim almaları gerekli. Tayini çıkan doktorumuz da kendisini bu konuda geliştirmiş bir doktorumuzdu. Haftada 3 gün nedeni belli olmayan ve ağrı kesiciyle dinmeyen ağrıların tedavi edilmesinde önemli bir görev yapıyordu. Hastanemize atanacak olan doktorumuz da bu konuda eğitimli ise ve talep ederse yeniden Ağrı Polikliniğini açabiliriz. Şu an doktorumuz olmadığı için Ağrı Polikliniğimize hasta kabul edemiyoruz” dedi.

 

MAMOGRAFİ CİHAZI GELECEK

Hastanenin eksik olan cihazlarının genel sekreterlik tarafından kısa sürede temin edileceğini kaydeden Güler, “Üroloji Polikliniğine taş kırma cihazı alındı. Yakında Kulak, Burun, Boğaz Polikliniğine birkaç cihaz alacağız. İki tane diş ünitesi alacağız. Kanser teşhisleri ve tedavilerinde kullanmak amacıyla kullanılan cihazlar birkaç ay içerisinde genel sekreterlik tarafından temin edilecek. Özellikle mamografi cihazı bu bölgede çok gerekli bir cihaz. 40 yaşından sonra her kadının yılda bir kez yaptırması gereken mamografi çekimi için gerekli cihazı da hastane bünyemize kazandırmak istiyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 6 yorum yapılmıştır
Ahmet Ergün 26.11.2015 22:30
Hiç gereği yok Hastanenin yeri değişmesi daha iyi olur. Ulaşımı, Dokroru , Telefonların çekmediği yerde sağlık kuruluşunun değişmesi gerekli;
Yasin Zengin 26.11.2015 22:23
kardesim kandırada ne zamam trafik oldu olduda bizmi görmedil 30 yıldır.
merkez 25.11.2015 13:41
gerek yok ambulans ıkı dakikalık yola normaldede iki saatte geliyor itfaiye daha önce geliyor itfaiye uzak abulans merkezde ünal bey bunuda haber yapsanıza.
Nuri Akboğa 25.11.2015 00:58
bizim ambulanslarda kamera yokmu 10 saniyede yol vermiyen otomatik plakaya ceza yer,,alternatif yol konusu doğru ama kandıraya ya eski yoldan gircen yada merkezden
Misafir 24.11.2015 22:33
Ambulans yolundan önce kandira merkeze ikinci ambulans versinler
RUMUZ BİRİCİK 24.11.2015 22:07
çok iyi olur efendim iyi fikir
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑